Tüm hadisler gerçektir gibi bir yorum yapmışım cinsinden dalgaya alıyorsunuz, önceki attığım messajları görmedinizmi? Hadislerin hükümleri vardır her hadis inkâr edilmez veya amel edilmez.Ciddi misinizne güzel ya insanlar kendini Allah gibi görüp kimin çıkıp kimin dinden çıkmayacağına karar veriyor. Bu yorumumu okuyan arkadaşlara şunu demek istiyorum bakın dostlar hadislerin çok büyük bir kısmı asılsızdır geri kalan doğru kısımlar ise gereksizdir. Allah Kuran dışında başka hiçbir şeyden sorumlu tutulmayacağımızı Kuran'da dile getirmişken böyle arkadaşlar kendini akıllı sanmaktan insanları dinden soğutmaktan ve dini zorlaştırmaktan başka hiçbir şey yapmıyor sizden ricam böyle insanlara kanıp "AAA dinden çıktım ben ne yapacağım" gibi şeyler ile kendinize saçma şeyler bindirmemenizdir. Kimse kimsenin cehenneme veya cennete gideceğine karar veremez bu sadece Allah'ın kararına kalmıştır çünkü o kalpte olanı bilir. Bu arada evrim gerçektir kanıtları ile sunulan bir şeydir ve Kuran ile çelişmemektedir.
Tüm hadisler gerçektir gibi bir yorum yapmışım cinsinden dalgaya alıyorsunuz, önceki attığım messajları görmediniz mi? Hadislerin hükümleri vardır her hadis inkâr edilmez veya amel edilmez.
Hocam kur'anda (hâşâ) niye unutulsun?
Hadis-i şerifler Hz. Muhammed(selamünaleyküm. V.)'in söylediği sözlerdir. Yanında olan sahabeler söylediklerini ezberliyor veya yazıyor ve rivayet ediyor. Zaten bu hadislerin birçok derecesi var, mütevatir en kabul edilen ve kesin doğru olanlara denir. Hadislerin hükümlerini araştırmanızı tavsiye ederim, eğer niye Hz. Muhammed döneminde yasaklandı diye soracaksanız bunun sebebi gayet açıktır, kur'an ile karışmaması için bir dönem yasaklanmıştır. Sonrasında kur'an zaten hafızlar tarafından bilindiği ve nüshaları ve mushafları olduğundan hadisler yazılmaya başlamıştır.
Bunu ben belirlemiyorum, gidin araştırın nedense herkes yanlış anlamış.Olay hadislerin Kuran'da geçmemesive bu arada kimin dinden çıkacağını kimin çıkmayacağını siz belirleyemezsiniz.
Aynen öyle, fakat bilim her zaman değişime müsaittir. Bir bulgu ile evrimin tüm yapısının tekrardan etkilenmesi ve incelenmesini gerektirebilir.Evrim teorisi kelimesinde "teori" var diye o bunu inanılan veya inanılmayan bir şey yapmıyor, din değil bu. Teori veya kuram, bilimde bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler temel alınarak yapılan bir açıklamasıdır. Evrimi katı biçimde zedeleyen kanıtlar olsaydı (ki olamazlar) teori olmazdı. Ben evrime inanmıyorum ya, demek gibi bir şey olamaz. "Ben göreliliğe inanmıyorum." "Hücre teorisine inanmıyorum." "Atom teorisine inanmıyorum." demek gibi bir şey.
Bilim değişime müsait ama ben gidip "Yerçekimi kanununu yarın çürütürlerse hepimiz uçacağız." dersem öyle bir şey olmayacağını biliyoruz. Metafizik gibi metabiyoloji yapmadığınız sürece 100 binlerce saat araştırma yapan bilim insanlarının bu teorisini değiştiremezsiniz. Eğer gelecekte bulgular bulunursa evrimin en fazla değişik biçimde açıklanmasına sebep olur. Pat diye teoriyi çürütme gibi şeyler yok ve mümkün değil.Aynen öyle, fakat bilim her zaman değişime müsaittir. Bir bulgu ile evrimin tüm yapısının tekrardan etkilenmesi ve incelenmesini gerektirebilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.