Evrim teorisi gerçek mi?

Çünkü ikisi de saçma. İkisinin de gayet yayılma imkanı vardı ama yayılamadı. Neden?
Evrensel değil çünkü.
Hele Yunan mitolojisi.
Roma'yı bile etkisi altına almıştı bayağı. İlk başlarda Hristiyanlığı engelliyorlardı.
Sonra ne oldu da Hristiyanlık ana dinleri oldu?
İskandinavya da öyle.
Müslümanlık yayılabildi mi sence? Orta Asya harici nerede var Müslüman topluluğu? Mesela Kuzey Amerika'da oraya giden Müslümanlar harici tınlayan yok. Ayrıca internet olmadan dinler hakkında bilgi de kolay kolay öğrenilmiyodu. Tek tuşla Hristiyanlık hakkında bilgi sahibi olabilirsin ama bunu 1960'da kitap ve okul harici yapamazdın.

Daha az hatalısı gelene kadar doğru kabul etmek vardır, inanmak yoktur. Evrime inanıyorum, ben evrimci değilim, evrime girdim dinden çıktım falan diye bir şey yok. Varsa daha az hatalı olanı getirir ispatlarsın evrim teorisine karşı. Yoksa daha az hatalısı, bunu doğru kabul edersin.

Müslümanlık yayılabildi mi sence? Orta Asya harici nerede var Müslüman topluluğu? Mesela Kuzey Amerika'da oraya giden Müslümanlar harici tınlayan yok. Ayrıca internet olmadan dinler hakkında bilgi de kolay kolay öğrenilmiyodu. Tek tuşla Hristiyanlık hakkında bilgi sahibi olabilirsin ama bunu 1960'da kitap ve okul harici yapamazdın.
Kanka. Çin'de bile müslüman var. Orada bile belli bir kesim var. Az da olsa.
Normal tabii. Halk kabul etmezse fazlalık olamazsın.
Bak şimdi.
İspanya. Kuzey Afrika. Hindistan. Orta Doğu. Anadolu. Rusya( az tabii ama eskiden müslüman devletler vardı ya. Kırım Hanlığı gibi.) Avrupa'nın bir kısmı(Osmanlı).
Orta Asya. Endonezya. Malezya. Kafkasya. Buralarda hep var. Bazılarında az da olsa. Demek istediğim çoğu coğrafyaya yayılmış zaten.

Amerika'da biraz az evet ama bunun nedenini insanlarda aramak lazım.
Mesela Muhammed Ali müslüman.
Adam siyahilerin bayağı bayağı rol modeli oldu.(Sadece siyahilerin değil tabii. Müslümanlar tarafından seviliyor bayağı.)
Topluca İslam'a girme mi oldu?
Bi de Amerika'da sanırım daha çok, çok alt düzeyde olan insanlar arasında, hapishaneye düşmüş insanlar arasında yaygınlaşmış. O biraz kötü bir bakış açısına neden olabilir.
Mesela Brezilya'ya Endülüs Emevileri'nin kovulmasıyla İslam geliyor. 5 Soruda Brezilya'da İslam - Bi'dünya Haber
Daha böyle azınlık olunan başka ülkeler de var.
Ve Endonezya civarlarına zaten kendi kendine yayılıyor.
Ve Hristiyanlar'ın sayısının çok olmasının nedeni tüm dünyaya yayılıp sömürge yapıyorlar. Dayatıyorlar. Dillerini benimsedikleri gib dinlerini de benimsiyorlar sonradan.

Eskiden internet yoktu tabii de zaten insanlar insanlara anlatarak yayılıyordu.
Mesela İslam'da birinin müslüman olmasına vesile olmak çok çok sevap.
Teşvik var. O İskandinavlar'ın Yunanlar'ın inançlarının yayılamamasının nedeninden biri de bi dominantlığı da olmaması.
Adamlar kendi dinini yaymayı bırak Hristiyanlığı kabul etmişler ve baş koruyucusu olmuşlar. (Bizans'ı kastediyorum.)

Biraz karışık yazmış olabilirim. Aklına yatmayan noktayı belirtirsen ona göre bir şeyler yazabilirim.

Evrim Teorisi bence maymunların insana benzetilmesinden dolayı ortaya atılmış bir teoridir. Onların hareketleri, yaşam tarzları insana yakın olduğu için. Lakin baktığınızda büyük bir fark vardır. O da iradedir, karar verebilme yeteneğidir. Bu da maymunlarda yoktur. İnsan dışında bu özellikler hiçbir canlıda bulunamaz. İnsanlar kusursuzdur hem fiziksel hem kişisel olarak. Ama bir o kadar kibirli ve bencildir.
Şu kadar bilgisiz olsam ne mutlu olurdum şu hayatta be.

Arkadaşlar gerçekten çok kararsızım. Müslüman'ı lakin evrime de kafam gidiyor. Sizce hangisi gerçek? Kavga olmadan birbirimize konuşalım.

Gercek tabi. Bilimsel bir teoriden soz ediyoruz burada. Evrimi insanin evrimlesmesinden ibaret dusununce Arap masallari sebebiyle kafaniz karisiyor. Once bunu bitkilerin evrimlesmesi seklinde ele alirsaniz daha kolay oturur bence.

Sonra kendinize sunu sorarsiniz -> Misirin, kaplumbaganin, cilegin, domatesin evrimlestigi yerde acaba insan da evrimlesmis olabilir mi?

Ornegin misir bitkisinin evrimi -> Evolution of Corn

Adı üstüne "teori". Kimisi inanır kimisi inanmaz. Size kalmış bir şey.

Evrim Teorisi bence maymunların insana benzetilmesinden dolayı ortaya atılmış bir teoridir. Onların hareketleri, yaşam tarzları insana yakın olduğu için. Lakin baktığınızda büyük bir fark vardır. O da iradedir, karar verebilme yeteneğidir. Bu da maymunlarda yoktur. İnsan dışında bu özellikler hiçbir canlıda bulunamaz. İnsanlar kusursuzdur hem fiziksel hem kişisel olarak. Ama bir o kadar kibirli ve bencildir.

Teori totodan uydurulmus bir sey degil. Bilimsel metod ogrenin. "Teori sonucta inanmayabilirsin" demek ben hayatimda "Bilimsel metod" diye bir sey duymadim demek ki normalde 9. sinif lise biyoloji konusu.

Cicili bicili biyoloji kitabindan alintiliyorum ki bunda da yanlis bilgiler var -> Bilimsel Yöntem Basamakları konulu ders ve çalışma notu, konu özeti

Fakat cahil bir Turk insani icin fena olmayan baslangic.

Evrim teorisi canlilarin farklilasmasi ve benzerligi uzerine yapilan gozlemler uzerine ortaya cikmistir ki ilk ortaya atanlar arasinda Muslumanlar da var.

Insan maymuna benziyor diye degil, insan merkezci bir teori olmadigi gibi "maymundan gelmek" falan da demez. Alintiladigim bu 2 mesaj komple yanlis.

Evrim halk arasında söylendiği gibi "maymundan geldik" gibi bir şey değildir, insanların ve çeşitli canlıların zamanla davranışlarının ve düşüncelerinin doğaya ve yaşama uyum sağlaması için değişime uğramasıdır, yani evrim gerçek, ve hayatımızın içindedir, aynı şekilde din ile de çelişmemektedir.

Evrim gerçek veya yalan olabilir, bunun hakkında yorum yapmayacağım fakat bir tanrının olması gerektiği gerçeğini değiştirmiyor bence. Herşeyi geçelim, neden durduk yere big bang oluştu? Hiçlikten nasıl herşey ortaya çıktı?

Ne hale geldik be, evrimin olup olmayacağını tartışmayacağım ancak maymundan gelmediğimizi savunun bir güruh var size sesleniyorum atalarımız maymun değildi ancak maymunlarla atalarımızın ortak olduğunu bilin çünkü bunun aksini ispatlayan elinizde hiçbir şey yok.

Durum biraz farklı hocam. Evrimin tarihi de bir yönü var. Bu yüzden geçmişi iyice sorgulamamız lazım (belge evrak anlamında demiyorum canlı kalıntılarını). Fakat bilimin ortaya koyduğu yasaların sonuçlarını her saniye gözlemleyebiliyoruz. Örneğin sürtünme kuvveti, kütle çekim kanunu gibi.

Aynı şeyi evrim içinde söyleyebiliyoruz, balina elleri, insan kuyruk sokumu, yirmilik yaş dişler gibi... Gerçekten de evrime inanmıyorum diyebileceğiniz bir durum değil bu inanç değil bilimdir ha eğer inanmıyorsanız ilaçda kullanmayın çünkü evrime inanmayarak evrim sayesinde tedavisi mümkün olan pek çok hastalığın ilacını red etmiş oluyorsunuz.

Son düzenleme:
Hiçbir şey kesin değildir, ama;
Evrim neden kabul edilmiş? Çünkü mevcut bilimsel çalışmalar evrimin varlığını gösteriyor. Yeterince bulgu olduğu için, bilim insanları da kabul ediyor.
Belki önümüzdeki yıllarda biyoloji bilimi ve teknoloji geliştikçe farklı bilimsel çalışmalar yapılacak ve bunların ışığında canlılar hakkında farklı bir teori ortaya atılacak.
Özetle, mevcut durum evrimin varlığını gösteriyor.
Ama bilim gelişiyor. Eskiden güneş merkezli evren bilimsel olarak doğruydu. Çünkü o dönemin imkanları ile bu bilgi mümkün olmuştu. Gözlem yeteneklerimiz gelişti ve bu fikir artık geçerli değil.
Eğer evrimi reddediyorsanız gidin bu alanda iyi bir üniversite kazanının akademik anlamda kendinizi geliştirin, oradaki laboratuvar imkanları ile kendi çalışmalarınızı yapın ve farklı bir teori ortaya atın.

Arkadaşlar gerçekten çok kararsızım. Müslüman'ı lakin evrime de kafam gidiyor. Sizce hangisi gerçek? Kavga olmadan birbirimize konuşalım.

Evrim teorisi ile Müslüman olup olmaman arasında ne bağlantı var?
Ya Allah'a inanıyorum ama Isa'ya da kafam gidiyor..." falan böyle bir şey desen neyse.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir şey kesin değildir, ama;
Evrim neden kabul edilmiş? Çünkü mevcut bilimsel çalışmalar evrimin varlığını gösteriyor. Yeterince bulgu olduğu için, bilim insanları da kabul ediyor.
Belki önümüzdeki yıllarda biyoloji bilimi ve teknoloji geliştikçe farklı bilimsel çalışmalar yapılacak ve bunların ışığında canlılar hakkında farklı bir teori ortaya atılacak.
Özetle, mevcut durum evrimin varlığını gösteriyor.
Ama bilim gelişiyor. Eskiden güneş merkezli evren bilimsel olarak doğruydu. Çünkü o dönemin imkanları ile bu bilgi mümkün olmuştu. Gözlem yeteneklerimiz gelişti ve bu fikir artık geçerli değil.
Eğer evrimi reddediyorsanız gidin bu alanda iyi bir üniversite kazanının akademik anlamda kendinizi geliştirin, oradaki laboratuvar imkanları ile kendi çalışmalarınızı yapın ve farklı bir teori ortaya atın.

Evrim teorisi ile Müslüman olup olmaman arasında ne bağlantı var?
Ya Allah'a inanıyorum ama Isa'ya da kafam gidiyor..." falan böyle bir şey desen neyse.
Hocam. Okıduysanız çok bilgim yok. Ayrıca müslümanlıpa çelişmedipini de bilmiyordum. Anladınız mı. Lütfen saçma şeyler yazmayın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı