Evrim teorisi gerçek mi?

Evrim sizin sandığınız gibi basit bir şey değildir. Birden fazla evrimsel süreç vardır. Tek bir yol değil milyonlarca yoldan geçer.

Bu kısmı okuduğunuza göre devam edelim. Sizin bildiğiniz "evrim" yasadır. Bizim bahsettiğimiz evrim ise teoridir.

Milyonlarca yoldan geçen bilimsel evrimin bazı süreçleri yalanlanabileceği için "teori" olarak adlandırılır.

Ama değişmeyen evrim yasası ise yalanlanamaz. Çünkü gerçekten geçmişe baktığımızda bilimsel bir belgeye gerek olmadan gözle görülebilecek bir şekilde doğanın, hayvanların, hücrelerin, böceklerin, insanların evrimleştiğini görüyoruz.

Sonuç olarak evrim bir teoridir her ne kadar mantığa oturtulmaya çalışılsada milyarlarca yıl önceki olaylar asla bilinemez çünkü bu olaydan milyonlarca teori çıkabilir hangisinin doğru olduğu ancak o zamana gidilerek bulunabilir.

Evrim teorisine inanmıyorsan fiziğede inanmıyorsundur demişsiniz bu söyleminizde bir saçmalıktan ibaret ben elimdeki bir cismi bıraktığımda yere düştüğünü görüyorum ancak evrim teorisi milyarlarca yıl önce insanın var oluşuyla ilgili bir teoridir doğruluğu kanıtlanamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sonuç olarak evrim bir teoridir her ne kadar mantığa oturtulmaya çalışılsada milyarlarca yıl önceki olaylar asla bilinemez çünkü bu olaydan milyonlarca teori çıkabilir hangisinin doğru olduğu ancak o zamana gidilerek bulunabilir.

Evrim teorisine inanmıyorsan fiziğede inanmıyorsundur demişsiniz bu söyleminizde bir saçmalıktan ibaret ben elimdeki bir cismi bıraktığımda yere düştüğünü görüyorum ancak evrim teorisi milyarlarca yıl önce insanın var oluşuyla ilgili bir teoridir doğruluğu kanıtlanamaz.

Hocam okuma bilmediğinize kanaat getirdiğim için size daha fazla cevap vermeyeceğim.

Şu forumda ilimle irfanla zerre alakası olmayan çoluk çocuktan bilmedikleri konular hakkında böyle atıp tutmalar okumak çok canımı sıkıyor ama başlığı görünce her seferinde dayanamayıp tıklıyorum. Yemin ederim şunlar yüzünden forumu bırakacağım artık.

Hocam neyim yanlış söyler misiniz lütfen.

1) Bilimsel anlamda teori ne demek bilmiyorsun.
2) Milyarlarca yıl önceki olaylar bilinemez diyerek konu hakkında sıfır bilgin olduğunu kanıtlamana rağmen birşey biliyormuş gibi konuşuyorsun.
3) Milyon yıl ile milyar yıl arasındaki farkı bilmiyorsun.
4) Fiziği sadece elinden bıraktığın bir cismin yere düşmesi olarak görüyorsun, hatta bunun fiziğin tanımı olduğunu düşünüyorsun.

Bak küçük dostum, bir konu hakkında soru sorman için az seviye, tartışman için yüksek seviye bilgi sahibi olman gerekir. İkisi de yok ama gelmişsin milletle tartışıyorsun. Bu adam devlet tarafından atanmış öğretmen mi ki gelsin sana fiziğin tanımından başlayıp oradan biyolojiye geçip evrim teorisinin sonuna kadar anlatsın? Öğrenmek istiyorsan git kendin araştır öğren, elinin altında internet var.

Şu forumda ilimle irfanla zerre alakası olmayan çoluk çocuktan bilmedikleri konular hakkında böyle atıp tutmalar okumak çok canımı sıkıyor ama başlığı görünce her seferinde dayanamayıp tıklıyorum. Yemin ederim şunlar yüzünden forumu bırakacağım artık.

1) bilimsel anlamda teori ne demek bilmiyorsun.
2) milyarlarca yıl önceki olaylar bilinemez diyerek konu hakkında sıfır bilgin olduğunu kanıtlamana rağmen bir şey biliyormuş gibi konuşuyorsun.
3) milyon yıl ile milyar yıl arasındaki farkı bilmiyorsun.
4) fiziği sadece elinden bıraktığın bir cismin yere düşmesi olarak görüyorsun, hatta bunun fiziğin tanımı olduğunu düşünüyorsun.

Bak küçük dostum, bir konu hakkında soru sorman için az seviye, tartışman için yüksek seviye bilgi sahibi olman gerekir. İkisi de yok ama gelmişsin milletle tartışıyorsun. Bu adam devlet tarafından atanmış öğretmen mi ki gelsin sana fiziğin tanımından başlayıp oradan biyolojiye geçip evrim teorisinin sonuna kadar anlatsın? Öğrenmek istiyorsan git kendin araştır öğren, elinin altında internet var.

1) teori doğruluğu kesin olmayan bilimsel düşüncedir diye biliyorum daha doğrusu okulda bize öyle öğretildi ama yine de yanlışım varsa affola.
2) evet düşüncem hala değişmedi ve değişeceğini de düşünmüyorum milyarlarca yıl önceki olayları asla bilemeyiz ancak teori üretiriz bu konuda fikrimi değiştirecek bir düşünceniz varsa lütfen dile getiriniz.
3) kelimelerimde hep milyarlarca yıl demişim sadece ne kadar teori üretilebilir derken milyonlarca demişim.
4) fiziğin tanımını biliyorum sadece kanıtlanmış bir düşünce ile bir teorinin farkını anlatmak için fiziğin içinden bir örnek verdim.

Öncelikle yaşım 16 belki benden büyüksündür belki yaşıtızdır bilmiyorum ama tartışmak zaten insana bilgi katar eğer bir hatamı gördüyseniz söylemenizi söyledim çünkü bu konuda bilgilenmek isterim hatam varsa düzeltebilirsiniz sevinirim.

1) teori doğruluğu kesin olmayan bilimsel düşüncedir diye biliyorum daha doğrusu okulda bize öyle öğretildi ama yine de yanlışım varsa affola.
2) evet düşüncem hala değişmedi ve değişeceğini de düşünmüyorum milyarlarca yıl önceki olayları asla bilemeyiz ancak teori üretiriz bu konuda fikrimi değiştirecek bir düşünceniz varsa lütfen dile getiriniz.
3) kelimelerimde hep milyarlarca yıl demişim sadece ne kadar teori üretilebilir derken milyonlarca demişim.
4) fiziğin tanımını biliyorum sadece kanıtlanmış bir düşünce ile bir teorinin farkını anlatmak için fiziğin içinden bir örnek verdim.

Öncelikle yaşım 16 belki benden büyüksündür belki yaşıtızdır bilmiyorum ama tartışmak zaten insana bilgi katar eğer bir hatamı gördüyseniz söylemenizi söyledim çünkü bu konuda bilgilenmek isterim hatam varsa düzeltebilirsiniz sevinirim.

Evrim bir kanundur ve vardır. Evrim teoriside evrim kanununu açıklar. Mikro düzeyde evrim şu an gözlemlenebiliyor. Yani evrim vardır ve tartışılması söz konusu değildir. Teoriler sandığınız gibi sadece fikir değillerdir ona hipotez denir. Evrim teorisi biyolojinin en az %70 idir yani evrimi kabul etmemek bütün biyolojiyi kabul etmemek demektir. Çağ dışı ideolojileri bırakıp bilimi kucaklamayı seçebilirsiniz. Dogmaların tüccarlar dışında kimseye bir faydası yok ve asla olmadı da.

Evrim bir kanundur ve vardır. Evrim teoriside evrim kanununu açıklar. Mikro düzeyde evrim şu an gözlemlenebiliyor. Yani evrim vardır ve tartışılması söz konusu değildir. Teoriler sandığınız gibi sadece fikir değillerdir ona hipotez denir. Evrim teorisi biyolojinin en az %70 idi yani evrimi kabul etmemek bütün biyolojiyi kabul etmemek demektir. Çağ dışı ideolojileri bırakıp bilimi kucaklamayı seçebilirsiniz. Dogmaların tüccarlar dışında kimseye bir faydası yok ve asla olmadı da.

Hocam evrim zaten vardır canlının bir yere adaptasyonu vs. ancak bizim burada konuştuğumuz insanın oluşumundaki evrim insanın oluşmasında evrimin olmasını nasıl kanıtlayabilirsiniz?

Hocam evrim zaten vardır canlının bir yere adaptasyonu vs. ancak bizim burada konuştuğumuz insanın oluşumundaki evrim insanın oluşmasında evrimin olmasını nasıl kanıtlayabilirsiniz?

Yaşayan kuzenlerimiz var ve bunlarla genlerimiz %98 uyuşuyor. Dinazorların bile oluşumunu gözlemleyebiliyoruz kalıntılarından. İnsanınkini mi gözlemleyemeyeceğiz? Ara türlerin fosilleri, atalarımızın fosilleri hepsi incelenip bir raya koyulabiliyor. Ve bunlar sadece kemik benzerliğinden değil onlarında genlerini inceleyebiliyoruz. Körelmiş organlarımız var, seninde arka tarafında eskiden kuyruğunun olduğunun kanıtı olan kocaman bir kemik var. Ayrıca evrimi kabul edip insan evrimini kabul etmemek feci komik bir çelişki. Biz nereden geldik? Topraktan gelip ensest ilişki ile türememiz daha mı mantıklı?

Yaşayan kuzenlerimiz var ve bunlarla genlerimiz %98 uyuşuyor. Dinazorların bile oluşumunu gözlemleyebiliyoruz kalıntılarından. İnsanınkini mi gözlemleyemeyeceğiz? Ara türlerin fosilleri, atalarımızın fosilleri hepsi incelenip bir raya koyulabiliyor. Ve bunlar sadece kemik benzerliğinden değil onlarında genlerini inceleyebiliyoruz. Körelmiş organlarımız var, seninde arka tarafında eskiden kuyruğunun olduğunun kanıtı olan kocaman bir kemik var. Ayrıca evrimi kabul edip insan evrimini kabul etmemek feci komik bir çelişki. Biz nereden geldik? Topraktan gelip ensest ilişki ile türememiz daha mı mantıklı?

Hocam evrimin olması zaten kanıtlanmış bir şey. Mesela balıkların farklı türlerinin olması buna örnek yaşadığı yere adapte olup evrimleşiyor ancak bizim tartıştığımız insanın oluşumunda evrimin olduğunu savunan evrim teorisi, ayrıca birkaç sorum daha var. Farz edelim big bang yaşandı ve dünya oluştu insanlar nasıl Dünya'ya geldi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı