Evrim teorisi gerçek mi?

Aynen öyle, fakat bilim her zaman değişime müsaittir. Bir bulgu ile evrimin tüm yapısının tekrardan etkilenmesi ve incelenmesini gerektirebilir.

Evrim bir yasadır. Evrim teorisi evrim yasasının nasıl çalıştığını anlatır. Eğer bilim gelişir de yeni şeyler bulursak ve bu yeni şeyler eski teoride bazı şeylerin yanlış olduğunu söylerse o zaman yeni bir teori ya da düzeltme yapılır ama yasada böyle bir durum söz konusu değildir. En basitinden Newton'un yerçekimi kanunu. Biz biliyoruz ki yerçekimi diye bir şey yok. Bunun yerine Einstein'ın söylediği uzay-zaman bükülmesi var. Biz 1900'lü yıllara kadar hep Newton'un doğru olduğunu biliyorduk fakat Einstein bunun yanlış olduğunu bize gösterdi. Burada kütle çekimi yasası yok olmadı. Yasa hala yasa fakat nasıl çalıştığı zaman içerisinde değişebilir.

Evrim bir yasadır. Evrim teorisi evrim yasasının nasıl çalıştığını anlatır. Eğer bilim gelişir de yeni şeyler bulursak ve bu yeni şeyler eski teoride bazı şeylerin yanlış olduğunu söylerse o zaman yeni bir teori ya da düzeltme yapılır ama yasada böyle bir durum söz konusu değildir. En basitinden Newton'un yerçekimi kanunu. Biz biliyoruz ki yerçekimi diye bir şey yok. Bunun yerine Einstein'ın söylediği uzay-zaman bükülmesi var. Biz 1900'lü yıllara kadar hep Newton'un doğru olduğunu biliyorduk fakat Einstein bunun yanlış olduğunu bize gösterdi. Burada kütle çekimi yasası yok olmadı. Yasa hala yasa fakat nasıl çalıştığı zaman içerisinde değişebilir.
Bakınız, verdiğiniz örneğin aynısını bende söylüyorum, burada ya anlatmak istediğim yanlış anlaşılıyor ya da kısa yazdığımdan anlatamamışım. Demek istediğim bir bulgu ile evrim çürüyebilir demek değildir. Evrimdeki sınıflandırmada değişkenliğin olmaya müsait olduğunu söylemek istedim, aynı verdiğiniz örneklerdeki gibi. Yoksa bir bulgu ile evrim çürüyemez, evrim bir teoridir. Bilim her zaman değişmeye müsaittir.

Uzatmaya gerek yok. Eğer müslüman isen evrime uygun inanç sistemi bulunmakta. Buna örnek olarak ayetlerde "siz" diye hitap edildiği için hz. Adem'in bir topluluk olduğunu iddia edende var.

Tabbi evrim çürüyemez diyenlere inanma. Bilim sürekli olarak geliştiği için bir bakmışsın kanun bile çürümüş. Evrimin temeli sağlam olduğu için çürümesi çok uzun sürer.

Peki nihilist biri "bilime inanmıyorum" dese nasıl bir cevap vereceğiz?😅

Bunu ben belirlemiyorum, gidin araştırın nedense herkes yanlış anlamış.

Bana Kuran'da hadislere inkar edenin dinden çıkacağına dair bir tane ayet gösteremezsen seni burada rezil ederim araştırıcı insan.

Merak ettim, burada bir insanı nasıl rezil edebilirsin ki?

Söylediği şeylerin bir kanıtının olmamasına rağmen insanlara araştırın vs. kelimeler kullanan, insanlara Kuran'da olmayan şeyler olmamasına rağmen doğruymuş gibi kullanan insanlara karşı kullandığım kelimeleri düzgün seçmekle uğraşmam. Bu işleri insanları koyun gibi gütmek için kullandıkları için sinirime artık hakim olamıyorum çünkü ailem onlarca yıl buna inandılar ben anlatana kadar. Sünnet olmak gibi insan vücuduna zarar veren şeyleri gerçekmiş gibi çocuklarına yaptıkları için bu insanlara sinirleniyorum. Ve evet gerçekten Kuran'dan vereceğim bilgilerle rezil ederim.

Arkadaşlar gerçekten çok kararsızım. Müslüman'ı lakin evrime de kafam gidiyor. Sizce hangisi gerçek? Kavga olmadan birbirimize konuşalım.
Evrim bir gerçektir, teori değil! Bunun tartışmasını muhtemelen bir biz bir de Afrika yerlileri yapıyordur. Aaa dur yerliler kalıntıları görüp de çözmüş olabilir, günahlarını almayayım.

Bana Kuran'da hadislere inkar edenin dinden çıkacağına dair bir tane ayet gösteremezsen seni burada rezil ederim araştırıcı insan.
Rezil mi edersin? Kendi terbiyenizi takının ve burada gerçekçi konuşun. Hadisler peygamber Muhammed.(s.a.v.)'in sözleridir. Meşhur hadisleri inkâr ederseniz peygamberin sözlerini inkâr etmiş olursunuz. Azıcık terbiyeli konuşun.

Son düzenleme:
Evrim bir teori değil, teori olan insan ile maymunun ortak bir ata ırktan evrildiğidir. Makro boyutta evrim çok uzun zamanlar istiyor ama mikro boyutta hızlı gelişiyor. Bunun örneğini Covid-19 ile verebilirim. Pandemi döneminde zaman içerisinde evrilerek birçok varyantı çıktı.

Rezil mi edersin? Kendi terbiyenizi takının ve burada gerçekçi konuşun. Hadisler peygamber Muhammed.(s.a.v.)'in sözleridir. Meşhur hadisleri inkâr ederseniz aynı zamanda peygamberin sözlerini inkâr etmiş olursunuz. Azıcık terbiyeli konuşun.
Dedi; 1400 yıl öncesinden kalan konuşmalara inanan adam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı