Evrime tamamen katılmıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ve dinin binlerce yıl önceden öngördüğü şeylerde var.
Mucizeler gerçek diyorsun yani açıkça.
Hiçbir ayet bilmiyorum öyle örnek verirmisiniz yada incil veya tevratdaysa?

Orta Çağ papalarının aksine islam dini çok bilimsel bir dindir ve çoğu şey gördüm ben ayet olarak bilimsel madde ve kuramları.
Alperen, Adem ile ilgili ayetlere bakabilirsin. Ayrıca "biz insanları topraktan yarattık" ayeti de dahil buna. İkinci söylediğine katılmıyorum, İslam bilimsel veya evrensel değil tarihsel bir dindir, kısaca mitolojilerden biridir.
 
Çelişen bir şey varsa, bilim henüz yeteri kadar ilerlememiş. Bilim var olan bir şey değil. Araştırılan ve denene bir süreç.
Dinlerin yalan olduğu kanıtlansa bile bir gün sen yine inanmazsın. Sizin gibi insanlara biz bir şey anlatamayız, tarikatçı hocalarınızı dinlersiniz sadece. Yaptığın yoruma "31" emojisi olsa onu atardım ve bunu yazmazdım fakat 31 emojisi yok.
 
Dinlerin yalan olduğu kanıtlansa bile bir gün sen yine inanmazsın. Sizin gibi insanlara biz bir şey anlatamayız, tarikatçı hocalarınızı dinlersiniz sadece. Yaptığın yoruma "31" emojisi olsa onu atardım ve bunu yazmazdım fakat 31 emojisi yok.
Sen ispatla.
 
Arkadaşlar bazıları çok somut ve insansıl düşünüyor. Bir gün babama dedim ki '' Baba, Allah madem gelecekte olacak ve geçmişte olacak şeyleri biliyor. O zaman bizim cennet ya da cehenneme gideceğimizi de biliyor. Niye böyleyiz? '' O da aynen şunu dedi '' Oğlum zamanı da Allah yarattı. ''. O günden sonra aklımdaki çoğu soru işareti silindi. Konuyla alakası ise insan olmanın, somutluk üzerine kurulu bir hayat yaşamanın verdiği zararlardan birisi de bu. Soyut olarak düşünemiyoruz, nasıl zamanı da Allah yarattı? İşte bu soruların cevabı yoktur. Bu tür soruların cevabı insanların sahip olduğu akılla açıklanamaz. Dinlerdeki tanrılar bu yüzden soyuttur. Şu an dinin doğrulunu ya da yanlışlığını savunmuyorum. Dinler sadece bu şekilde mantığa yatar. Senden üstün bir varlığın olduğuna ve evrendeki her şeyin onun düzeni altında olduğuna inanırsın. Haşa Allah somut bir varlık olsaydı, yanında otursa senle sohbet etse inanmazsın. Fakat soyut bir varlık olduğuna inandığın için bu kadar düzenli bir sistemin yüce bir varlıktan geldiğine inandığın için inanmak daha kolay geliyor.
Dostum zamanı Allah yarattı kafandaki soruları nasıl silebiliyor? Demiyor musun ''Tanrının oyuncağı olmuşum, zaten bildiği şeyleri izliyor''
Ve dinin binlerce yıl önceden öngördüğü şeylerde var.


Akla yatması inanmak için yetmez mi?
Dinin binlerce yıl önceden öngördüğü bir şey yok. Din öyle bir şey ki olan ve olacak bütün olayları ''Bakın bunu dinimiz söylemişti'' diyerek yorumlarsın ve din haklı çıkar. ''Yeri göğü 7 kattan yarattık'' ayetine ''Bakın işte atmosferin tabakaları bunlar'' deyip çıkarsın işin içinden. Din bilinen her şeyi söyler, ama yeni bir şey bulmaya yardımcı olmaz.
--
Evrime inanmayan, mantıksız gelen arkadaşlar Yuval Noah Harari - Sapiens'i okusun. Bir çok şeyin cevabı var orada.
 
Dostum zamanı Allah yarattı kafandaki soruları nasıl silebiliyor? Demiyor musun ''Tanrının oyuncağı olmuşum, zaten bildiği şeyleri izliyor''
Sadece o değil kafamdaki soruları silen. Hala bir sürü soru var aklımda, fakat inancım bu. Sana göre ben haksızım, bana göre de sen haksızsın. İnanç meselesi.
 
Bana çok saçma geliyor. Bilim adamı değilim. Bu konu üzerine okul okumadım ama mantıken ilk hücre nasıl olur da kendi kendine oluşabilir? Ortada hiçbir şey yokken bir patlama oluyor (BigBang), daha öncesi olmuyor. Sonrasında trilyonlarca yılda yeni elementler, hiçbir sebep yokken bir atom oluyor; proton, nötron ve elektron bulutunda dönen (-) yüklü tanecikler, daha sonra yine hiçbir sebep yokken bileşikler, mineraller; bir hücre oluşturuyor, daha sonra bu hücre kendini geliştiriyor. Kendini nasıl geliştirebilir? Yani adaptasyon çok farklı bir konu. Uyum ile gelişme çok farklı şeyler. Sonra birileri çıkıp bunu sanki hayatında en kıymet verdiği şeymiş gibi savunuyor. Abi, aşırı saçma değil mi? Fikir verin.
Evrimi yanlış anlamışsınız. Evrim hücrenin başlangıcını, Bigbang'i, akılsız proteinlerin bir araya gelmesini açıklamaya çalışmaz zaten. Evrimin anlatmak istediği şey, canlıların yaşadığı çevreye daha iyi uyum sağlaması için mutasyonlarla nesilden nesle başka bir türe evrilmesi. Adaptasyon olayı ise evrimin en temel mekaniğidir. Siz sanıyorsunuz ki canlılar daha iyi nasıl hayatta kalacaklarını biliyor ve ona göre mutasyon geçirip nesilden nesle başka canlılar oluşuyor, yok öyle bir şey! Olayın mantığı o kadar basit ki anlatamam. Çevre şartlarına en iyi uyum sağlayabilen canlılar neslinin devamını sağlayabildiği için (üreme) çocuklarının genleri de hayatta kalan canlınınkine yakın oluyor ve o tür o çevrede hayatta kalabiliyor. Bunda gerçekten anlaşılamayacak bir şey yok. Anlayamamanızın sebebi yanlış öğrenmeniz ve oradan buradan duyduklarınızı doğru sanmanız.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba. Çok değerli bilim-severler; bin bang'ın ne zaman ve tam olarak nasıl, hangi formül veya teorilerle oluştuğunu, örneğin çok yakın zamanda dünyadaki 7 teleskopun gücünü birleştirip çok uzaktaki kara deliklerin resmini çekerek Einstein'ın teorisini tam olarak kanıtladığımız gibi bu teoriyi de hemen hemen çözmek üzereyiz, teleskop uzaya gönderildi, gerekli veriler uzaydan gelmeye devam ettiği sürece bu bilmeceyi (çok önemli bir muammayı) çözebilmeye çok az (ramak) kaldı.

Çünkü dünya yörüngesinden bir daha tamir edilemeyecek kadar çok daha uzağa gönderilen ve Hubble'dan sonra dünyadaki en büyük çapta katlanır, birleşebilir dev aynalara sahip yapılan dev bir teleskopla bunu ispat edip big bang'ın gerçek olduğunun bir sorgusunu kolayca yapabileceğiz. Bu açılır-katlanır dev teleskopun 3 önemli misyonu bulunuyor; 1-Big bang'dan sonra ortaya çıkan ilk ışıkları gözlemleyebilmek, 2-Evrendeki tüm yıldız ve galaksilerin oluşumunu anlayabilmek, 3- Kepler teleskopunun belirlediği öteki gezegenlerde bir yaşam olup olmadığını anlayabilmektir.

Maddenin (atomun) yoktan nasıl var olarak mucizevi olarak big bang'ı oluşturabildiğini çok iyi anlayabilmemiz için mutlaka bilim ve dini birleştirerek bu teoriyi anlamaya çalışmamız gerekiyor. Bilim tarafında, Einstein'ın E=m*c2 formülü bir Yaratıcının (Tanrının) gözetiminde tersten çalışarak yani bu Yaratıcının elinde mevcut olan sonsuz (ölçümlenemeyecek değerlerde) veya çok büyük bir enerjinin Einstein enerji formülünde ışık hızının karesine bölünerek madde (ilk basit atom hidrojen ve diğer atomlara, hücrelere) yokluktan ortaya çıkabilmiştir, kendi öz düşünceme göre. (m=E/c2)

Ancak ilk önce de belirttiğim gibi yalnızca bilim formülleriyle bing bang teorisini (ilk çıkan ışıklarını kara delik resimleri gibi hala tespit edemediğimiz için şimdilik sadece makul bir teoriden ibarettir) açıklayıp net ispat edebilmek çok zor olup yaratıcı Tanrı ile (Müslümanlıkta da tek Allah ile) Einstein'ın Enerji formülü (atom ve hidrojen bombasında büyük enerjilerin ortaya çıkabildiği formülle) bu açıklamada mutlaka birleştirilmek zorundadır. Şimdilik kendi düşünceme göre en makul olarak bu şekliyle big bang teorisinin çalışması mantıken açıklanabilmiş olabilir. Bu yeni teleskopun gönderdiği verilerde, yani big bang'dan gelen ilk ışıklarda tahminlerin çok ötesindeki bulgularla karşılaşılırsa eğer big bang'ın ilk oluşabilme teorisi çok daha başka dayanaklarla ispatlanıp açıklanabilir, bu da mümkündür.

Her ne olursa olsun bu teleskoptan gelen çok önemli verilerle bu bilmece önümüzdeki yakın zaman içinde mutlaka çözülüp bir aydınlığa ve makul bir açıklamaya kavuşabilmiş olacaktır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Bu konu üzerine okul okumadım
Bu yüzden saçma geliyor işte. Bilmediğin şeylere uzaktan mantıksız, saçma demek bu kadar kolay. Adam 2-3 tane üniversite okuyor; lisans, yüksek lisans, doktora yapıyor, profesör oluyor ve elinde tonlarca kaynak, materyal, teknolojik aygıtla yıllarca araştırma yapıyor. Sonra da senin gibi sandalyesinde göbeğini kaşıyarak bilgisayara bakan cahilin teki tüm bunları çürüttüğünü, saçmalık olduğunu söylüyor. Hayat işte🙂
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı