Excalibur G770 BIOS ayarları sıfırlanmayınca kasıyor

Goksah

Kilopat
Selamlar, 15 Ekim 2021 tarihinde satın alınmış Excalibur G770 dizüstü bilgisayarımda geldiğinden beri kasmalar donmalar oluyordu. Görev Yöneticisi'ni açtığımda %100 disk kullanımıyla karşılaşıyordum. HD Tune yazılımı ile SSD'yi kontrol ettim. Benchmark testinde minimum 0.7 MB en fazla 483 MB gördü. Sağlık testinde sorunsuzdu. Sorunun işletim sisteminden kaynaklandığını düşünüp Windows 10 Home, Windows 10 Pro, Windows 11 Home, Windows 11 Pro sistemlerini denedim. Hepsinde aynı problem bilgisayar boştayken bile donuyordu. Son kez Hackintosh denemek istedim aynı sorun olacak mı diye. Hackintosh kurulumu sırasında BIOS'a girip ayarları fabrika ayarlarına sıfırladım. Hackintosh kurulumu başarısız oldu ancak Windows'a döndüğümde bilgisayarın hızlandığını fark ettim. Daha sonrasında birkaç gün sonra tekrar kasmaya başladı tekrar BIOS ayarlarını sıfırlayınca tekrar düzeldi. Sorunun BIOS ile alakalı olabileceğini düşünüp Excalibur WhatsApp hattından bilgisayarım için çıkmış son BIOS güncellemesini isteyip BIOS'u güncelledim. Güncellememe rağmen problem düzelmedi. 2 günde bir BIOS ayarlarını sıfırlamam gerekiyor. Üniversite öğrencisi olduğum için bilgisayar lazım oluyor. Bu sebepten dolayı kendim çözmeye çalışıyorum eğer problem büyük değilse. Eğer çözemezsem garantisi devam ettiği için ve gelen ürün yeni olduğu için değişim talebinde bulunacağım. Daha önce böyle bir durum yaşayan varsa veya konu hakkında bilgisi olan birisi bilgisini paylaşırsa çok memnun olurum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı