Excalibur G770 FiveM, Valorant, CS2 gibi oyunlarda 16 GB RAM 32 GB RAM fark eder mi?

Salmoane

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 3 senelik bir Excalibur G770 laptopum var. Uzun süredir kullanmıyordum çalıştığım için. Şu sıralar FiveM Valorant CS gibi oyunlara tekrar başlamak istiyorum. Bilgisayarımı tamamen formatladım, internetten termal macun da sipariş edeceğim fakat size sorum bilgisayarımda 1X 16 GB RAM var, yanındaki sokete 1 adet daha 16 GB RAM daha alıp 32 yapmayı düşünüyorum. Toplamda 1600 TL gibi bir masrafı olacak. Oynadığım bu oyunlarda FPS performans artışı olur mu bunu sormak istiyorum. Ettiğim masrafa değer mi?

Artar ama sizin ne kadar yüksek performans beklediğinize bağlı değer veya değmez.

RAM'iniz DDR kaç?

DDR5 olsa çok fark etmezdi ama DDR4 ise tek RAM'den çift kanal RAM'e geçeceğiniz için performans farkı bayağı olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda da gördüğünüz gibi MHz farkı olmasına rağmen aradaki FPS fatkı devasa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…