Excalibur G770'de oyunlarda FPS düşmesi oluyor

MmelihalpP

Centipat
Katılım
23 Mayıs 2021
Mesajlar
70
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16
Ekran kartı
RTX 3050
İşlemci
İ5 11400H
Satın alalı 3 gün olan Casper Excalibur G770 laptopumda oyun oynarken anlık FPS dropları yiyorum. Ve o anda Görev Yöneticisi'nden baktığımda işlemci kullanımının çok azaldığını ve işlemcinin ekran kartının 3D'sinin neredeyse %100'e çıktığını görüyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o zaman TV veya monitör ile dener misiniz dahili ekran kartı kullanıldığı için droplar giriyor olabilir.

Onunla ilgili olmadığından eminin söylediğim gibi işlemcide büyük bir hareketlilik oluyor drop sırasında.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum öncelikle BIOS üzerindeki battery boost ayarın açık olmalı. Bir diğeri ise şarjın oyun oynarken %55 altına düşmemeli. Oyun oynarken dikkat ettiysen pilin azalıyor. %55 altına düşünce de işlemcin BIOS tarafından kısıtlanıyor.
 
Hocam bu şarj azalma olayını çözdüler diye biliyorum ama siz hala bu olayı niye yaşıyorsunuz? Adaptörde vb sıkıntı olabilir mi?
Şarj olayı çözülmedi. Adaptör hâlâ yetersiz ve değişme imkanı da yok. Sadece BIOS üzerinden battery boostu kapatıp bunu engelleyebiliyorsun fakat bu sefer de performans kaybı oluyor. Size önerim işlemci ve ekran kartı undervoltuyla, battery boost açık şekilde kullanmak. Bir de Honeywell'in termal pedi çok enteresan şekilde sıcaklığı düşürüyor. 4.4 GHz bandında 85-90 derece sıcaklıkla oyun oynanabiliyor. Normal termal macunlarla istersen -20 derecede balkonda oyna yine 100 derece oluyordu.
 
Arkadaşlar NVIDIA Denetim Masası'ndan ekran kartı olarak harici ekran kartını seçmeme rağmen yapıyor. Isı değerleri ideal ekran kartı: 60 işlemci: 70-80

Prizde oynuyorum o konuda sorun yok.

Witcher 3, God of War FPS aniden 70'den 8'e falan düşüyor 2 3 saniye sonra düzeliyor.

Çözdün mü işi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözdün mü işi?

Kanka sattım pcyi sorunu çözmedim çözülebilecek bir sorun da degil sadece minimalize edilebilecek bir sorun. Bilgisayarın adaptörünün gücü yetersiz kalıyor o yüzden bataryadan yiyor şarjı ve yemeyi bırakınca droplar girmeye başlıyor. O özelliği biostan kapatırsan performans düşüyor daha kısa sureli takilmaya basliyor ama yine takiliyor. Sonuc olarak batarya yetersiz uapacak bir sey yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı