Excalibur G770'de touchpad takılıyor ve ısı artışı oluyor

timurbey52

Hectopat
Merhabalar, geçen sene eylül'de Excalibur G770 aldım sorundan önce sistem özelliklerim şu şekilde:
Intel Core i5-9300H CPU 2.4 GHz.
RAM: 16 GB.
Windows 10 Home Single Language sürüm 2004.
Ekran kartı: GeForce GTX 1050 3 GB.
Soruna gelirsek; aldığım günden beri touchpadde takılmalar mevcuttu ama 0 ürün olduğu için bir de önceki laptoptan mouse olduğu için hiç takmadım. Ama şimdi canımı sıkmaya başladı, bazen laptopu fişten mouseden söküyorum, kucağıma alıyorum touchpad takılıyor. Bir yerde sabit kalıyor 2-3 sn işlemiyor sonra zorla işliyor kesik kesik geliyor. 10 15 dk kullanıyorum ama arada takılma kesik kesik gelme ya da hep kaybolma oluyor. Bu sorun garantiye gitmesi şart mı? 15 tatilden önce gönderemem hem okul hem KPSS mevcut daha önce bunu yaşayan var mı?

2. problemim ise fan sesi fan böyle kabloya sürtüyormuşcasına ses çıkarıyor ama (çok yüksek değil fakat yaklaştığınızda altına baktığınızda duymak mevcut) yani bir yere temas ediyormuş gibi. Bu da bayağı vardı ama vaktim olmadığı için uğraşmadım sorun nedir 3. ise AIDA64 stability testi yaptım İngilizce olarak aşırı ısınıyor diyor :( oyun performansı olarak memnunum ama PUBG Lite eskiden ısınmıyorken şimdi PUBG Lite en düşük ayalarda 90 92 derece görüyor. İlk oyunda hem de sormuştum teknik servise 100 dereceye kadar hiçbir problem yok demişti. Çok dağınık oldu sanırım bunun için özür dilerim bu konularda tecrübesi olan ya da aynı bilgisayarı kullanan arkadaşlarım yardımcı olabilirse çok sevinirim, herkese iyi forumlar.

stabilitytest.png

arkadaşlar hiç bilgisi olan yok mu bende laptop konusunda pek fikir sahibi değilim ne yapacağımı bilmiyorum tşk.

Dosya Ekleri

• stabilitytest.png
    stabilitytest.png
    25,1 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Aynı sorunları ben de yaşıyorum, mousepadin sol üst köşesinde pek bir problem yok o bölgeyi kullanabilirsin. Başka çözüm var mı, bilmiyorum.

Merhabalar, geçen sene eylül'de Excalibur G770 aldım sorundan önce sistem özelliklerim şu şekilde:
Intel Core i5-9300h CPU 2.4 GHz.
RAM: 16 GB.
Windows 10 Home Single Language sürüm 2004.
Ekran kartı: GeForce GTX 1050 3 GB.
Soruna gelirsek; aldığım günden beri touchpadde takılmalar mevcuttu ama 0 ürün olduğu için bir de önceki laptoptan mouse olduğu için hiç takmadım. Ama şimdi canımı sıkmaya başladı, bazen laptopu fişten mouseden söküyorum, kucağıma alıyorum touchpad takılıyor. Bir yerde sabit kalıyor 2-3 sn işlemiyor sonra zorla işliyor kesik kesik geliyor. 10 15 dk kullanıyorum ama arada takılma kesik kesik gelme ya da hep kaybolma oluyor. Bu sorun garantiye gitmesi şart mı? 15 tatilden önce gönderemem hem okul hem KPSS mevcut daha önce bunu yaşayan var mı?

2. problemim ise fan sesi fan böyle kabloya sürtüyormuşcasına ses çıkarıyor ama (çok yüksek değil fakat yaklaştığınızda altına baktığınızda duymak mevcut) yani bir yere temas ediyormuş gibi. Bu da bayağı vardı ama vaktim olmadığı için uğraşmadım sorun nedir 3. ise AIDA64 stability testi yaptım İngilizce olarak aşırı ısınıyor diyor :( oyun performansı olarak memnunum ama PUBG Lite eskiden ısınmıyorken şimdi PUBG Lite en düşük ayalarda 90 92 derece görüyor. İlk oyunda hem de sormuştum teknik servise 100 dereceye kadar hiçbir problem yok demişti. Çok dağınık oldu sanırım bunun için özür dilerim bu konularda tecrübesi olan ya da aynı bilgisayarı kullanan arkadaşlarım yardımcı olabilirse çok sevinirim, herkese iyi forumlar.

Eki Görüntüle 689163

Arkadaşlar hiç bilgisi olan yok mu bende laptop konusunda pek fikir sahibi değilim ne yapacağımı bilmiyorum teşekkür.

Aynısı bende de var reis 1650 i7 var bende sanırım kronik ama 1 2 gün önce çözülmüş gibi olmuştu hiç takılmadı ama yendine yapmay başladı.

Bende G770 kullanıyorum ama bende 10300H var işlemci olarak bu sürtme sesi dediğiniz olay coil whine olayı komut satırını yönetici olarak açıp reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Processor /v Capabilities /t REG_DWORD /d 0x0007e066 yazın ondan sonra Throttle Stop indirerek C1E üzerindeki tiki kaldırın Coil whine sesi kesiliyor. Normal kullanımda çok ısınıyorsa ki bende ısınıyor ben Throttle Stop üzerinden disable Turbo yapıyorum işlemci yüksek frekanslarda çalışmıyor ondan dolayı ısınmıyor. Oyunlarda çok ısınıyorsa da Turbo modunu kapatbilirsiniz ama gta online gibi işlemciye yük bindiren olaylarda kasma yaşayabilirsiniz onun için oyun değil de okuma moduna alın CPU 20W a sabitleniyor hem fps düzgün kalıyor hem saatlerce oyun oynamama rağmen 70 derece seviyelerinde dolaşıyor. Ayrıca TouchPad sorunu bende de var arada canımı sıkıyor ama laptop kapağını kapatıp geri açmak sorunu çözebiliyor arada . Ve şuan farkettim o sorun yaşanırken yukarıdaki arkadaşın dediği gibi sol tarafı çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı