Excalibur G870 aşırı ısınması yüzünden iade edilmeli mi?

sagohayranı

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir işlemcim aşırı ısınıyor ve oyunlarda 97-99 dereceyi görebiliyor. Yaklaşık 1 ay önce yetkili servise bakım için götürdüm. Termal macun değişimi, temizlik gibi işlemler yapıldı. Ancak ne yazık ki sıcaklık sorunu devam ediyor ve valorant ve gtada 100 dereceye yaklaşan değerler görüyorum.

Durum:

Serviste bakım yapıldı.

Soğutucu ve fandan sürtme sesi geliyor

Kasa hava akışında sorun var, ortam sıcaklığı normal.

İşlemci hala aşırı ısınıyor.

Yaşadıklarım ve endişelerim:

Uzun vadede işlemcinin zarar görebileceğinden endişeliyim.

Performans düşüşü ve sistem kararsızlıkları oluyor.

Servise iade talebi gönderdim, ancak garantiden reddedilme ihtimali var mı diye tereddüt içindeyim.

Genellikle yetkili servisler bu tür aşırı ısınma sorunlarında yardımcı oluyorlar diye biliyorum. Ama bazen “soğutma kaynaklı” denilerek iade reddedilebiliyor. Bu yüzden deneyimi olanların görüşlerini almak istiyorum. Sizce servisler bu durumda nasıl davranıyor, iade veya değişim konusunda destek veriyorlar mı?

Sizlerin tecrübelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

İnternet'e 14 gün süresi var ama ben yetkili bir saticidan almıştım iade talebiyle servise gonderdiler.

İade istedigine dair belge varsa elinde etmezlerse tüketici haklarina basvur ama tekrar gönder ve iade istedigini kesinlikle belirt yine servise gönderirlerse tuketici haklarina başvur.

İade istedigine dair belge varsa elinde etmezlerse tüketici haklarina basvur ama tekrar gönder ve iade istedigini kesinlikle belirt yine servise gönderirlerse tuketici haklarina başvur.

Hocam servise incele için gönderdiler eger anormal ise iade alacaklar galiba.

Alalı 14 günden fazla oldu.

O zaman yapacak bir şey yok eğer anormallik varsa iade alırlar ama sıcaklık yüksekliği genelde anormallik değil sebebi tum laptoplar yanıyor genelde.

Alalı 14 günden fazla oldu.

Tavsiyem geldiginde sorun olmazsa derlerse kaliteli thermal grizzy macun ve Thermalright Helios gibi pad alınıp uygulanırsa muhtemelen sıcaklık düşer throttle yemezsiniz en azindan eğer ki hala yiyorsanız undervolt yapabilirsiniz ThrottleStop üzerinden bu konuda birçok rehber bulunuyor islemcinizin neslini yazarak UV kilit acma rehberi derseniz bulabilirsiniz ya da ben istemiyorum derseniz Max sıcaklığı throttle stop üzerinden degistirebilirsiniz bu sayede islemci belirlediginiz sıcaklığı geçmemeye çalışacaktır.

Hocam konu çözüldü diye isaretlemeyi unutmayın

Son düzenleme:

Şu an serviste deneyince isaretlerim

WhatsApp ile iletişime geçtiğimde 99 dereceye kadar normal denmişti.

Bende Nitro V15 bir çekirdek 100 derece gördü. Sorun şu bu sıcaklık sabit olarak kalıyor mu? Yoksa anlık gördüğü en yüksek sıcaklık 99 derece mı? Anlık çıkıp iniyorsa yükleme ekranlarında falan normal. Yok 95 99 derece arası sabit ise Bir laptop standı alıp hava akışı sağlayabilirsiniz. Ya da watt limiti koyabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…