Excalibur G870'te oyunlarda ve arayüzde rahatsız edici düzeyde takılma kasma sorunları oluyor

kuweyhan

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
SSD 1TB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 4060
Anakart
Excalibur G870
İşlemci
12th Gen Intel(R) Core(TM) i7-12650H, 2300
  1. Bilgisayarımı alalı neredeyse 4 ay olacak ve ısınma düzeyi, ilk aldığım zamana göre 10-15 derece daha artmış durumda. Fan temizliği yaptırmalı mıyım yoksa bu durumu hava sıcaklığına mı bağlamalıyım?
  2. Oyun oynarken Discord veya başka bir uygulamaya geçmek için Alt + Tab yaptığımda, oyun penceresi birkaç kez açılıp kapanıyor ve uzun süre bekletiyor.
  3. GTA V ve Rust gibi oyunları oynarken ani FPS düşüşleri yaşıyorum. Full grafik ayarlarında 30-50 FPS alırken, grafikleri en düşüğe aldığımda bile FPS sadece 65-70 oluyor. Tüm sınırlamaları devre dışı bıraktım ama Ghost of Tsushima oynarken full grafik ayarlarında 100-120 FPS alabiliyorum; neden diğer oyunlarda bu performansı alamıyorum sizce?
  4. Tüm bu sorunlar Windows 11'den kaynaklanıyor olabilir mi? Format atıp Windows 10'a geçmeli miyim?

Bilgisayarım Excalibur G870.

Hatanız en başında Excalibur tercih etmeniz maalesef. 1.nin cevabı hava sıcaklığı büyük etken laptoplar zaten ısınıyor üstüne Excaliburlar ekstra ısınıyor diye biliyorum. 2. Cümlenizin çözümü için oyunları Windowed Borderless modunda oynayabilirsiniz. Bazı laptoplar Windows 10’da driver sorunları çıkartıyor(mesela Victuslar)o yüzden driver sorunu yoksa Windows 10’u tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı