Excel'de tam küsuratı kısaltınca yuvarlamadan nasıl gösterilir?

esador

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: MSI RTX 4070 SUPER 12G GAMING X SLIM WHITE
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D, Bellek: Patriot Viper 6000Mhz CL30 2x16GB DDR5
MOBO:: Asus Prime B650M-K
SSD: Kingston NV3 1TB HDD: Seagate Barracuda 1 TB
Kasa: Rajintek Paean C7
PSU: Gigabyte P750GM 80+ Gold
Monitör: Dell Alienware AW2724HF 360Hz
Klavye: ASUS RA05 TUF GAMING K3 Red Switch
Fare: Razer Basilisk X HyperSpeed
Kulaklık: HyperX Cloud Core Wireless DTS
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro
İyi günler. Excel tablosunda mali tablolar hazırlıyorum. Kabaca yuvarlanmamış sonucun olduğu gibi virgülden sonra 2 hanesi görünecek şekilde yapmak istiyorum fakat başaramadım. Yani olayı karmaşıklaştırmadan anlatayım; 11.109, 15*0, 00759 = 84,3184485 oluyor. Ben bu sonucu 84,31 olarak hücrede göstermek istiyorum fakat virgülden sonraki 2 basamağı gösterince 84,32 çıkıyor. Virgülden sonra ancak 7 basamağın tamamını gösterirsem sonucu doğru olarak gösteriyor. Bunun bir hal çaresi yok mudur? Gelişmiş seçeneklerden duyarlılığı göründüğü gibi ayarla seçeneğini işaretlesem de sonuç değişmiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Buradaki "ondalik artır azalt" tuşları ile ayarlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1389544

Buradaki "ondalik artır azalt" tuşları ile ayarlayabilirsiniz.
Virgülden sonraki rakamı azalttıkça gene yuvarlıyor. Sonucum 84,3184485. Söylediğiniz kısımdan da ayarladığımda aynı şekilde 84,32'ye yuvarlıyor. Yani kabaca 84,3184485 sayısının 84,31 olan kısmını göstermek istiyorum. Yuvarlama yapmasını istemiyorum, bunu nasıl ayarlayacağım?

Yuvarlamadan olayını fark etmemişim. @ytwitchan arkadaşımızın dediği doğrudur.

=AŞAĞIYUVARLA(A1;2) şeklinde yapabilirsiniz hocam
Çok teşekkürler, çok basit bir mantık fakat düşünemedim. Yukarıya yuvarlıyorsa aşağıya da yuvarlar Konu kapanabilir, problemimi çözdüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…