Exper'e sokmadan R25 almak mantıklı mıdır?

Makaleler
3
Motoru tanıdıktan almayı düşünüyorum. 23 model kapalı garaj motoru. 285'ten ilana koymuştu motoru pazarlığı yapıp anlaşacağız. 1630 kilometrede motor.

Motoru alacağımız yerde motosiklet için Exper hizmeti veren bir yer yok. Tanıdığım usta da yok gidip görüp noterde işlemleri halledeceğiz. Satıcı yine güvenilir ama insanın içinde kurt olmuyor değil. R25'i almadan önce incelerken nerelerini kontrol etmeliyim?

Motoru tanıdıktan almayı düşünüyorum. 23 model kapalı garaj motoru. 285'ten ilana koymuştu motoru pazarlığı yapıp anlaşacağız. 1630 kilometrede motor.

Motoru alacağımız yerde motosiklet için Exper hizmeti veren bir yer yok. Tanıdığım usta da yok gidip görüp noterde işlemleri halledeceğiz. Satıcı yine güvenilir ama insanın içinde kurt olmuyor değil. R25'i almadan önce incelerken nerelerini kontrol etmeliyim?
Expere sokmadan hiçbir taşıt almayın, hiç olmaz demeyin 1630 kilometrede olsa bile bir sorun çıkabiliyor. 280k riske atılacak bir para değil bence. Şimdiden hayırlı olsun bu arada benim de hayalimdir kendisi.

Bahsettigin motor R25.
Tam piyasa motoru yani o yuzden rodaji nasil yapilmistir dusmesi kalkmasi var mi bilemezsin.
Tanidiktan motor alip da elinde patlayan cok kisi gordum.

Motorun sıfır fiyatı 293K bence üstüne biraz daha koyup sıfır alman daha iyi olur.

Bahsettigin motor R25.
Tam piyasa motoru yani o yuzden rodaji nasil yapilmistir dusmesi kalkmasi var mi bilemezsin.
Tanidiktan motor alip da elinde patlayan cok kisi gordum.
Ekspere götürse de rodajı nasıl yapılmış bilemez. O zaman 2. el hiç bir şey almamak lazım bu mantıkla.

Yapman gereken şey, motoru yamahanın yetkili servisine götürmek. Rodaj bakımı serviste mi yapılmış kontrol ettirmek. Ardından servisten exper hizmeti almak. Garantisi devam ediyor mu onu sorgulamak. Sakın motoru göstermeden almayın.

Motoru 250 yaptık zorla konuşa konuşa 270'den düşmem dedi uğraştık 260 yaptık en son 250K'da anlaştık. Pazartesi alacağım. Olduğum yerde servis yok maalesef. Hasarsız, hasar kayıtsız 1630 kilometre.

@Psyduck17 @berat.k25 @mehmethvs @atlaas

Cevap yok mu? Şu forumda ilk mesajı atıp yok olma huyundan sıkıldım.

Son düzenleme:
Kesinlikle Expertize sokmadan alma.
Soru sormamışsın birader. Alacağım yazmışsın.
Motoru 250 yaptık zorla konuşa konuşa 270'den düşmem dedi uğraştık 260 yaptık en son 250K'da anlaştık. Pazartesi alacağım. Olduğum yerde servis yok maalesef. Hasarsız, hasar kayıtsız 1630 kilometre.
Buradan bir soru cümlesi göster.

@Psyduck17 @berat.k25 @mehmethvs @atlaas

En azından şehir dışında da olsa servisi ara, şasi numarasıyla rodaj bakımı yapılmışmı kontrol etsin.

Biz forumun maaşlı çalışanı değiliz ki. Mesaideydim, molada cevap yazmıştım. Mesai bitince anca bakabildim tekrardan foruma.

Yetkili servisi ara şase numarasından sorgulamasını yap. Yakınlarda servis yok demişsin ama yapabiliyorsan Exper'e götür derim. Prosofi'nin Exper nasıl yapılır diye bir videosu var onu izle almaya giderken 2 kişi git mümkünse. Altın elbiseli adamda bu konuda videoları var. (2. el motor alınırken nelere dikkat edilmeli altın elbiseli adam yaz çıkar.)

Ve test sürüşü yap daha önce motor kullandıysan bir gariplik olup olmadığını anlama ihtimalin var, eğer kullanmadıysan daha önce motor yanında kullanan birini götür.
Öyle biri yoksa Yamaha kullananların WhatsApp grubuna katıl, gideceğin yerde oturan ve bu konuda yardım edebilecek biri var mı diye sor. Tanıdık deme ticaret yaparken insanlar babasını, annesini dolandırıyor.

Bir de aldıktan sonra artık nerede oturuyorsan oradaki servise götür. Orada Exper yap, bir sorun çıkarsa bile en azından en hızlı şekilde öğrenmiş ve bu tanıdığına söylemiş olursun. Yani aldığın yerde yoksa bile aldıktan sonra direkt Exper'e sok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı