External GPU ile Lenovo G510 Laptop geliştirme

Brcserkan

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle başlıktan da anlayabileceğiniz üzere bir yol izleyerek laptopumu geliştirmek istiyorum. Internetten araştırmam sonucunda laptoplara masaüstü ekran kartlarının takılabildiğini öğrendim. Bunun için exp gdc denilen bir aparat yardımı ile bilgisayarımızın wi-fi çıkışına bağlantı yapabiliyoruz. Veyahut popüler olan thunderbolt3 çıkışı ile bağlantı yapılabilecek birkaç cihaz var. Fakat benim bilgisayarımda thunderbolt3 çıkışı yok. Bilgisayarımın kapağını açıp wi-fi kartını sökmek takmaklada uğraşmak istemiyorum. Bu thunderbolt 3 çıkışı ile uyumlu olan External GPU kartlarını thunderbolt3 ten USB'ye dönüştüren bir aparat ile dönüştürüp kendi laptopuma normal USB olarak bağlasam problem yaşar mıyım?

Bu arada laptopum Lenovo G510 i5-4200m-r5 m230-4 GB RAM- 1TB harddisk.

Eğer bir yolunu bulup ekran kartını iyi yapabilirsem RAM'leri 16'ya yükseltip kasa idi laptop idi arasında kalmaktan kurtulmuş olurum.

Bahsettiğim olayın linki burada;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kompact olanı, Razer markalı 300 $ zaten. Kendim yapayım desen yine aynı. 250$ ekran kartı desek ki bu işlemciye herhalde bu seviyeden yukarısı olmaz. 550$ tuttu şimdiden ram + bi sürü bişiy yerine Monster'ın Gtx 1050 ti ekran kartlı modelleri çıktı taze taze. 4500₺ civarında. Eski eskidi bitti gitti artık. Güncel kalın esen kalın!

Değmez hocam harcadığınız emeğe, paraya yazık... Ayrıca sorunuzun cevabını vereyim.. Thunderbolt 3 ü usb'ye çeviren aparatla malesef ki bağlantı sağlayamazsınız. Bildiğim kadarıyla lenovo g510 modelinde usb 3.1 çıkışı yok. O kadar veri aktarımını sağlayabilecek bağlantı şuanda ancak usb 3.1 ve thunderbolt ile mümkün olabilir..

Wifi baglanti noktasindan takmazsan USB 2.0'ın veri aktarım hızı yetmez. Girisi cevirmekle bitmiyor olay, hız zaten belirleyici olan. Ayrica oyle taktin bitti de olmuyor, Bios'a girip 50 tane ayar yapman lazım bilgisayarla eGPU uyumlu calissin diye. Riskli ve zahmetli iş, ugrastigina degmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…