Merhaba.
Arkadaşlar başlıkta da belirtiğim gibi, sizce ''eXtreme Power Supply Calculator'' (sistem güç ihtiyacı, tüketimi hesaplama) doğru mu hesaplıyor?
Eğer doğru hesaplıyorsa ben o zaman çok yanlış bir güç kaynağı (Power Supply) kullanmışım...
Benim sistemi OC'suz hesapladığında; 845 W'lik bir güç kaynağına ihtiyacım olduğunu belirtiyor, ki doğru. Ancak bir de OC değerlerini girdiğimde bu güç gereksinimi
(1369 W) neredeyse 2'ye katlandığını görüyorum. Ki bana doğru gibi geliyor...
Şöyle ki: Benim kullandığım güç kaynağı 1100 Watt'lık, sisteme OC yaptığımda Power neredeyse kasadan çıkıp kaçacak gibi oluyor. (Fanın fazla ses yapması, OC değerlerini doğru girdiğim halde PC'nin reset atması, vb.) Daha önce de bu mevcut power'in sistemime zayıf gelediğini anlamış ve biraz araştırdım... Ancak bana bir çok yerde fazlasıyla yeterli gelebileceği söylendi.
Ama biraz zaman geçtikten sonra, power'in yeterli gelmediğine karar verip yeni bir Seasonic 1250 watt'lık power aldım, (Alalı bayağı zaman oldu ancak montaj fırsatı bulamadım) ancak görünen o ki; bu aldığım güç kaynağı da yeterli gelmeyecek. Sizce doğru mudur?
Sözünü ettiğim hesaplayıcı
site. (Sizler de sisteminizin güç gereksinimine bakıp burada paylaşabilirsiniz)
OC'suz Görsel:
Sistem OC'lu güç gereksinimi: