Ezan okunurken müzik dinlemenin dinen bir sakıncası var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En mantıklı şeyin bu olduğunu düşünmüyorum. 🙃

(Kesinlikle başlıktaki şeyin hakkındaki düşüncem bu arada.)
 
Ezan okunurken müzik dinlemenin dinen bir sakıncası var mı?
Benim bildiğim hem kişisel hem genel olarak Ezan sesini bastırmıyorsa ve şarkıda hakaret, küfür bulunmuyorsa sakıncası yok. Yanlış biliyor olabilirim.
Ama en kısık sesle dinlemek yerine müziği durdurmayı tercih ederim. Saygıdan ötürü.
 
Hocam müziğinizi dinleyin ama ezan okunurken dinlemeyin bu kadar basit ezana saygı göstermek amacıyla ben ezan okunurken müzik dinlemem bence sizde aynı şekilde yapın zaten günde Max 25 dakika sürer.

Hocam beğenmeme sebebinizi anlayamadım. @joshamwerk
Hocam ben de sizin beğenmeme sebebinizi anlayamadım.
 
Yüksek sesle müzik açıp insanları rahatsız etmediğin sürece ister ezan okunurken dinle, ister kilise çan çalıyorken dinle, kısacası ne zaman istersen dinle. Keyif senin keyfin, o yüzden hiçbir sakıncası yok.
 
Hocam ezan esnasında müzik olayı aslında şundan ibaret. Ezan namaza çağrı olduğundan dolayı başkalarının ezanı duymasını engellememek için yüksek sesle çalınan müzik durdurulur. Olay sadece bundan ibaret. Kulaklıktaki müziği durdurmak ya da kendi dinlediğin müziği kapatmanın bir anlamı yok.
 
Ya hocam müslümansanız bence ezan okurken şarkı dinlemeyin ben kendim öyle yapıyorum.
Tamam da bunun dislike atmakla alakasını çözemedim :D. Karşıt bir fikir söylemedim daha. Ha diyelim karşıt fikir söyledim, siz yine beğenmediniz: Eğer sebebi sadece zıtlıktansa hoşgörüsüz bir davranış sergilemiş olursunuz. İki türlü de, hareketinizi yanlış buluyorum dostum. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı