Yatmadan önce ezberlemek istediğin kelimeyi oku, uyundağına oku aklına çivi gibi çakılcak o kelimeEzberlemede çok kötüyüm. Bu sorunumu nasıl çözebilirim?
metin ezberlemede kötüyüm ona ne diyebilirsin?Ne ezberleyeceğine bağlı olarak kodlama yap. Yalnız öyle harf kodlaması falan değil. Aklından asla çıkmayacak saçma kodlamalar. Örnek: Sn elementini yani kalayı şu şekilde kodlamıştım, Sn. Kalay (sayın kalay) şeklinde. Başka örnek: Coğrafyada sill isimli volkanizmayla ilgili bir şekil var -resmi aşağıda- onu söylerken "siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilllllllllllll" şeklinde söylüyordum ve hala aklımda.
Eki Görüntüle 2490955
Açıkça konuşmak gerekirse günümüzde bilgiye hakim olmaktan daha çok bilgiyi nasıl yönetebileceğindir. Artık yapay zeka insanların işlerini görebiliyor ki bir sürü kitaba erişim de mevcut. Spesifik olarak ezberleme nasıl yapmak istiyorsan da gece yatmadan önce tekrar yapabilirsin.
Dümdüz bir metni harfi harfine ezberleyeceksen cümle cüme sürekli tekrar ederek git. Okuduğun metnin içeriğine hakim ol. Zaten otomatik olarak aklına gelecektir.metin ezberlemede kötüyüm ona ne diyebilirsin?
Yatmadan önce ezberlemek istediğin kelimeyi oku, uyundağına oku aklına çivi gibi çakılacak o kelime.
eğer ki konuşma yapacaksan altın sözcükleri ezberle tüm metni ezberleyemezsin. Mutlaka o altın sözcüklerden yola çıkarak öncesi ve sonrasını konuşabilirsin ki profesyonel konuşmacılar ve sunumcular böyle yapar. Asla ezberlemezler ve konuya hakimdirler.metin ezberlemede kötüyüm ona ne diyebilirsin?
Konuşma sınavım var Elevenlab'e attım hem dinliyorum hem de okuyorum.
Kelime değil metin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.