F/P 8K Hz klavye önerisi

Klavyede 8000Hz'yi önemsememeni tavsiye ederim. Hiçbir şekilde farkını hissetmeyeceksin zaten diğer klavyelerle, sadece gereksiz artan RAM ve CPU kullanımı ile kalacaksın. Mouse gibi sürekli raporlama yapan bir şey değil çünkü, ki onda bile 8000'in yeri tartışılır kullandığımız diğer ekipmanlardan kaynaklanan gecikme değerleri ortadayken.

Klavyede 8000Hz'yi önemsememeni tavsiye ederim. Hiçbir şekilde farkını hissetmeyeceksin zaten diğer klavyelerle, sadece gereksiz artan RAM ve CPU kullanımı ile kalacaksın. Mouse gibi sürekli raporlama yapan bir şey değil çünkü, ki onda bile 8000'in yeri tartışılır kullandığımız diğer ekipmanlardan kaynaklanan gecikme değerleri ortadayken.

FPS oyunları oynuyorum klavyedeki düşük hassasiyet aslında önemli bulduğum nokta ve pek bilgi sahibi değilim ama düşük hassasiyetin yanında hep 8K Hz ön plana çıkıyor yani 1K Hz düşük ms klavyelerin olduğundan da emin değilim.

Yanlış bilgi, asıl söylediğin sebepten klavyelerde RAM ve CPU kullanımında gereksiz bir şey olmuyor kullanmıyor yani. Ayrıca hala W75 5 dolar linkini bekliyorum senden.

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS oyunları oynuyorum klavyedeki düşük hassasiyet aslında önemli bulduğum nokta ve pek bilgi sahibi değilim ama düşük hassasiyetin yanında hep 8K Hz ön plana çıkıyor yani 1K Hz düşük ms klavyelerin olduğundan da emin değilim.
Hz dediğin şey ms ile zaten birebir bağlantılı. Biri periyot, biri frekans. 1000Hz dediğin bir klavye her 1 milisaniyede raporlama yapıyor, 8000 dediğin eğer gerçek 8000 ise her 0.125 milisaniyede.
Peki şimdi en iyi senaryoda griden griye gerçek testlerde birkaç ms olan monitörler kullanırken, kasanın kendi içindeki donanımların kendi tepki süreleri varken, yine en iyi senaryoda iki basamaklı pinglerle oynarken, hadi tüm dijital tarafları geçtim, ortalama bir insan olarak senin tepki süren 200-250 milisaniyeyken, insanüstü olsan bile senin beyninin donanımsal olarak bir dürtüyü yorumlaması 50-70 milisaniye sürerken, oradaki 0.8 milisaniyelik farkla daha iyi bir oyuncu mu olacaksın ya da o farkı mı hissedeceksin? Basit bir cevabı var, hayır. Hissediyorum diyenlerin neredeyse tamamının hissettiği de bir plasebodan fazlası değil.

Dediğim gibi, belki mouseta tekniğine hakim biri için hissedilir farkı oluyordur çünkü mouseun çalışma prensibi çok daha farklı. Ama klavyede pazarlama taktiğinden ve kağıt üstü rakamlardan ibaret.

Algılama noktası ayarlanabilir ya da yüksek olan switchlere bakarak klavye seçebilirsin o hassasiyet için, 1-1.5mm gibi bir algılama noktasının hoşuna gideceğini tahmin ediyorum. Direkt ezber switch şu an aklıma gelmiyor ona yönelik ama, bir Optipoint var, iki farklı noktada ayarlanabilir Apex 9'da, bir de Omnipoint ama o zaten komple ayarlanır hall effect. Razer'da da Optical Red ve Yellow'un pre travelları düşük tarafta.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı