F/P sistem toplama önerisi

gebeskaplumbaa

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba, elimde i7 11.nesil 3050 Ti içeren bir Abra A5 var bu PC'yi 20-25k civarında satıp üzerine 10k civarında koyup bir masaüstü bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Amacım oyun oynayıp yayın açmak, render video editleme gibi işlerle aşırı haşır neşir değilim. Sadece basit video editleri yapıyorum. Bu ihtiyaçlardan yola çıkarak ufak bir araştırma sonucu şöyle bir liste çıkardım:

İŞLEMCİ
Ryen 5 7600X.

EKRAN KARTI
Galax RTX 4060.

RAM
Corsair 16 GB Vengeance RGB 5600MHz CL40.
(Bütçem kısıtlı olduğu için ilk seferde tek slot 16 GB RAM kullanmayı düşünüyorum)

SSD
Corsair 1TB MP600 Core XT.
(DRAM mevcut değil ama ufak bir araştırma yaptığımda yayın ve oyun için çok da önemli olmadığı kanısına vardım)

MONİTÖR
AOC 25G3ZM.

Şimdilik karar verdiklerim bunlar artı olarak bir adet kasa Power Supply ve soğutucu önerisine ihtiyacım var. Ucuz yollu ve beni sıkıntıya sokmayacak tavsiyelerinizi bekliyorum.

@efebatiin var mı bir F/P kralı AMD sistem 🤣.

Bütçesi ne kadar tam anlayamadım hocam :D okumamıştım 35k mış :D

Bütçeyi biraz geçti ama değer. Toplamda 37.622TL

CPU: 7500F
GPU: 7700XT
Anakart: B650m r
Ram: Patriot Viper Venom 1x16gb 6000mhz cl30
SSD: Kingston Renegade 500gb
İşlemci Soğutucu: thermalright peerless assassin se 120
Kasa+PSU: FSP CMT595AL 750w

Not: 38k yapıyor.

Monitör bütçeye dahil miydi ben değil diye topladım. Eğer dahilse @efebatiin hocamın sistemini düşünün.

CPU: 7500F.
GPU: 7700XT.
Anakart: B650M r
RAM: Patriot Viper Venom 1x16 GB 6000MHz CL30.
SSD: Kingston Renegade 500GB.
İşlemci soğutucu: Thermalright Peerless Assassin SE 120.
Kasa+PSU: FSP CMT595al 750W.

Not: 38k yapıyor.

Monitör bütçeye dahil miydi ben değil diye topladım. Eğer dahilse @efebatiin hocamın sistemini düşünün.

Ben altta monitör yazısını görünce dahildir diye düşündüm aşağıları okumadım :D

Bütçesi ne kadar tam anlayamadım hocam :D okumamıştım 35k mış :D

Bütçeyi biraz geçti ama değer. Toplamda 37.622TL
hocam yanlışım varsa düzeltin ama FHD bir monitör almayı düşünüyorum ve FHD'de sanırım 7600x in performansı daha iyi gibi duruyor ama 2k ve 4k ya geçtiğimizde 7500f şamarlıyor gibi elimde fhd bir monitör varken 7500f almak daha mı mantıklı ikiniz de aynı işlemciyi önermişsiniz.

Hocam yanlışım varsa düzeltin ama FHD bir monitör almayı düşünüyorum ve FHD'de sanırım 7600X in performansı daha iyi gibi duruyor ama 2K ve 4K ya geçtiğimizde 7500F şamarlıyor gibi elimde FHD bir monitör varken 7500F almak daha mı mantıklı ikiniz de aynı işlemciyi önermişsiniz.

2 işlemci arasında büyük bir fark yok. Bu bütçede 4060 asla alınmaz bu arada bütçeye monitör dahil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı