F1 2019 Sezonu Değerlendirmesi

Çin yarışı dışında Vettel'in göze batan blokajlari yoktu, bir tek orada fazla blokaj yaptı erken pit yapti. Ona rağmen yine Leclerc'ten daha hizliydi. Yarin umarim Leclerc kazanir, lastik yüzünden ihtimal vermesem de.

Hangi takım bitmiş lastikli pilotuna "Bu bölümü mümkün olduğunca uzatıyoruz" mesajı verip, pilotundan "Aynı fikirdeyim" cevabını alır? Lastikler ölü değildi, evet eskiydi ama ölü değildi. VET yaptığı blokajla öldürdü. Zaman kimi haklı çıkaracak göreceğiz.

Bu arada olması gerektiği gibi HAM 3 sıra grid cezası aldı. Yarınki heyecanı arttıracaktır.
Derler Pitstop öncesinde süreyi olabildiğince uzatıp zorlayıp farkı açıp veya bir güvenlik aracı girmesini beklediler. Bir çok takımın uyguladığı taktiktir. Bence siz baya bi yakından takip etmelisiniz bu sporu. Soft lastiklerdi çok çabuk aşınıyorlar. Bitmiş lastikler derken illa komple bitmiş hali değil. Lastikleri takımlar belli bir tur için ömür biçiyorlar. Bu ömrün dışında kullanımlara bitmiş aşınmış lastik adını veriyorlar. Tahmin edilen ömründen fazla kullanıldığında lastiğin dış kısmındaki kauçuk gitmiş oluyor. Esas performansı ve yol tutuşunu sağlayan etken bu. Fakat çok az kalmış kısımda bir blokaj yaparsanız lastiğin üzerinde olan kauçuk gidiyor. Kauçuk olmadığı zaman zorladığında ise lastik çok fazla ısınmaya başlıyor ve zorlamaya devam edilirse patlıyor.

Bu yarışta favorim Max Verstappen. Bu sene startlar çok sıkıcı geçiyor. Bu yarışta umarım startta bir şeyler olur.
Alfa Romeo'nun gelişimi sevindirdi.

Son düzenleme:
Komik bir atak oldu, Verstappen'in yanına kalmamalı diye düşünüyorum.
Bence Verstappen cezayı haketmiyor. 2016 Rosberg - Hamilton kapışması bundan daha sertti fakat ceza çıkmamıştı. Eğer FİA ceza verirse Kanada'daki yapılan hatayı hatayla düzeltmeye çalışmış olacak. Leclerc haketti ama Verstappen daha çok haketti.

Dün yarışın favorisi olarak Verstappen'i görüyorum demiştim. Kalkışta bu kadar yavaş kalip 8. siraya kadar düşeceğini kimse tahmin etmiyordu buna rağmen gerilerde gelerek muazzam bir yarış çıkardı ve günün pilotu olmayi hak etti.

Leclerc'e yaptığı atak adil değildi net şekilde Leclerc'i çizginin dışına itti, ceza verilmesi gerekiyor. Bu adam adil yarışmayi bilmiyor. Leclerc'in lastikleri bitmişti sen göz göre göre bu ataği yapiyorsan ceza almayi da göze alıyorsun demektir.

Dün Ferrari'nin strateji ekibine çok saydirdim ama adamlar hakli çıktı yumuşak lastik beklenen çok daha iyi dayandi ve Ferrari bu lastiklerle çok hızlıydı.
Leclerc'i daha geç pite alabilirdi bana göre lastikleri o kadar kötü durumda değildi ayni durum Vettel içinde geçerli. Ilk stinti biraz daha uzun tutsaydilar Verstappen'in atak şansı olmayacakti. Buradan yine strateji ekibinin suçu var bana göre. Vettel'i pite çağırdılar lastikler hazır degildi tam anlamiyla rezalet. Yoksa Vettel podyum görürdü. Tüm bunlara rağmen Vettel harika bir yarış çıkardı, temposu çok iyiydi. Ilk stinte HAM ile ciddi derecede farki azaltarak HAM'a yaklaştı. Ikinci stinte Hamilton'u geçti Vettel, Bottas ile arasinda ise yarış sonunda yarim saniye fark vardi.

Leclerc'de yarışı kontrol altinda tutmayi çok iyi başardı.

Mclaren oldukça hızlı. Sainz günün kahramani son siradan başlayıp 8. oldu. Norris yine çok iyiydi.

Gasly rezalet. Giovanazzi ilk defa puan aldi.

Haas geçen seneye göre yerlerde sürünüyor. Renault çok istikrarsiz.

Bence Verstappen cezayı haketmiyor. 2016 Rosberg - Hamilton kapışması bundan daha sertti fakat ceza çıkmamıştı. Eğer FİA ceza verirse Kanada'daki yapılan hatayı hatayla düzeltmeye çalışmış olacak. Leclerc haketti ama Verstappen daha çok haketti.
Orada Rosberg'in yarışı bitti zaten cezasını buldu, burada Verstappen kazandı. Burada olay yok net pist dışına iterek geçiyor, içeride de o kadar yer varken. Verstappen'i severim ama bariz ceza gerekiyor.

Mercedes gerçek anlamda yerleri süpürdü bugün iyi de oldu. Dominasyonun ne kadar kötü bir şey olduğunu bi' bugünkü yarışa bir de önceki yarışlara bakınca anlıyoruz zaten.

McLaren ivmesini buldu, güzel gidiyorlar. Pilot kadrosu da gayet iyi, bir aksilik çıkmazsa bu sene dördüncü sıra onların.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı