F1 2020 sıralamada kullanılan lastik ile yarışa başlıyor

Miami Yacine

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilen varsa söyleyebilir mi? Bir taktiği var da ben mi bilmiyorum? 18 dakikalık sıralamada kullandığım lastiklerle yarışa başlıyorum, özellikle eskimiş oluyor. E-spor mücadelelerinde çok sorun yaratıyor. Diğer herkes benden hızlı gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar hocam.Bende aynı dertten müzdaribim acaba çözebildiniz mi ?

Formula 1 kuralları:

- Sıralamalarda 3. seansa geçen pilotlar, o seansta kullanılan yumuşak lastiği geri vermek zorundadır. Bu pilotlar yarışta, 2. seansta en hızlı turu attıkları lastiklerle başlarlar. İlk 10 dışındaki pilotlar ise yarışa istedikleri lastik türüyle başlama hakkına sahip olurlar.

Yani sıralama turlarında ilk 10a girdiyseniz en hızlı turu attığınız lastiği yarışa başlarken kullanmak zorundasınız. Bu yüzden her bir lastiği sadece bir hızlı tur için kullanın. Başka bir sıralama turu daha atmak istiyorsanız turunuz bittiğinde garaja dönüp yeni lastiklere geçin. Böylece yarışa aşırı aşınmış lastiklerle başlamak zorunda kalmazsınız.

Merhabalar hocam.Bende aynı dertten müzdaribim acaba çözebildiniz mi ?

Bu dert değil normal F1 yarışlarında da uygulanan bir kural. Üstteki arkadaş zaten bahsetmiş. Sıralama turlarında hızlı turunuzu attıktan sonra garaja dönüp lastiğinizi değiştirin. Yarış haftasına girmeden önce lastik seçimlerinde daha fazla yumuşak lastik seçebilirsiniz. Tam hatırlamıyorum ama 3 yumuşak 3 sert yerine 4 yumuşak 2 sert gibi kombinasyonlar yapılıyordu sanki.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı