Fabrikada çalışmak mı daha kötü zincir market mi?

@Taeones, resepsiyonistlik için yabancı dil şart ve otel programlarını da bilmenizi bekliyorlar. Deneyimsiz adamı kolay kolay resepsiyonist yapmazlar. En mantıklısı garsonluk duruyor otelde.
@itskaarina, mobbing uygulamayan yer yok. En iyisi umursamamak. İşten eve, evden işe. Başka da yolu yok. İş arkadaşlarıyla ve en önemlisi, insan kaynaklarıyla kesinlikle samimiyet kurulmaz.

@Taeones, resepsiyonistlik için yabancı dil şart ve otel programlarını da bilmenizi bekliyorlar. Deneyimsiz adamı kolay kolay resepsiyonist yapmazlar. En mantıklısı garsonluk duruyor otelde.

Haklısınız bu konuda. Garsonluk en iyisi o zaman. Eğer olmaz ise komilik de yapılabilir.

Fabrika tecrüben olsun. Boşver marketi. Ben tekstil sektörünü bırakmadan önce, 5 sene tekstil mühendisi olarak fabrikalarda vardiya amirliği yaptım. Fabrika iyidir. İş öğretir, koli indir, koli kaldır, reyon diz gibi değil teknik iş öğrenirsin fabrikada.

@Taeones, komiliğin net iş tanımı yok. Öncelik garsonluk olmalı da olmaza komilik olabilir. Zamanında komilik ben de yaptım. Her işi yaptırıyorlardı. Net iş tanımı yok. Bulaşık da yıkadım, meydancı gibi yeri sildiğim ve süpürdüğüm zamanlar da oldu.

Üniversiteden yeni geldim 2 3 ay çalışmak için iş arıyorum fabrikaya mı girmeliyim yoksa zincir marketlerden birine mi ikisinde de tecrübem yok. Şu ana kadar sadece garsonluk yaptım ne yapmalıyım fabrikada 30 alacağım zincir marketlerde askeri veriyorlar herhalde.

Ben öğrenciyken yaz dönemlerinde bir dondurulmuş meyve deposunda çalışmaya gidiyordum. İş ağırdı ama kafa rahat biçimde standart bir iş yapıyordum. Serin ortamda çalışıyorduk ama tonlarca meyveyi indir kaldır derken önlüğüm bile sırılsıklam terliyordu. Yine de işimi seviyordum çünkü hizmet sektörü gibi insanların ağız kokusunu çekme durumu yaşanmıyordu. Hizmet sektöründe hem vücut yorulur hem kafa yorulur, fabrikada genelde sadece vücut yorulur çünkü temelde bir makine gibi çalışıyorsun, hizmet sektöründe bir noktada oluyorsun ve o noktadan geçen her insanla muhatap oluyorsun ama aynı zamanda makine gibi çalışman bekleniyor.

@Taeones, komiliğin net iş tanımı yok. Öncelik garsonluk olmalı da olmaza komilik olabilir. Zamanında komilik ben de yaptım. Her işi yaptırıyorlardı. Net iş tanımı yok. Bulaşık da yıkadım, meydancı gibi yeri sildiğim ve süpürdüğüm zamanlar da oldu.

Her işi yaptırırlar evet doğrudur. O zaman garsonluk daha iyi olur diyorsunuz ben de garsonluk demek isterim.

@Taeones, bir de sizin konumunuz açısından yorum yapalım: İstanbul kalabalığını çekmektense farklı şehirde iş tutmaya çalışmak, iyi olabilir. Gerçekten İstanbul yaşanabilecek gibi değil.

@Taeones, bir de sizin konumunuz açısından yorum yapalım: İstanbul kalabalığını çekmektense farklı şehirde iş tutmaya çalışmak, iyi olabilir. Gerçekten İstanbul yaşanabilecek gibi değil.

Evet daha sakin ve huzurlu bir yerde yapmakta iş hayatını etkiliyor çok.

@Taeones, İstanbul iş imkanı açısından gerçekten nimet ancak kiralar pahalı, sokakları kötü ve çok kalabalık.

@Taeones, İstanbul iş imkanı açısından gerçekten nimet ancak kiralar pahalı, sokakları kötü ve çok kalabalık.

Evet, maaşınızın bir bölümü kiraya ve faturalara gidiyor maalesef. Yoğun nüfuslu bölgelerde suç ve hırsızlık olayları da boy gösteriyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı