FACEIT seviye sistemi nasıl çalışıyor?

Amogaçi

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2019
Mesajlar
2.757
Çözümler
23
Yıllardır CS:GO oynamama rağmen daha yeni FACEIT'e geçiyorum. Fakat buradaki level sistemi hakkında hiçbir bilgim yok. En yüksek level kaç, kaç maçta (win) bir level atlanıyor, kaçıncı seviyeden sonra karşıma gelecek oyuncular hard oynamaya başlar gibi sorularıma cevap arıyorum. FACEIT oynayan veya oynamış olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
 
En yüksek level 10, seni 3 başlatacak. Kaç maç kazandığına göre değil de belki Valorant veya LoL oynadıysan bilirsin oradakiyle benzer bir sistem var. Kazandığın maçtan elo kazanıyorsun kaybedersen de elo kaybediyorsun. Yukarıdaki arkadaşın attığı linkten hangi eloda hangi seviyede oluyorsun onu görebilirsin.
 
Maç içi performansınız bir şeyi etkilemiyor.
Leveller belirli elo aralıklarını kapsıyor.
Sizi 3 levelden başlatır.
 
Hocam şuan faceit 10 level oyuncusuyum size bildiklerimi az çok anlatayım. Maçlarda ortalama alacağınız elo 20-30 elo aralığındadır. Gidecek elo da aynı şekilde, bu sistem takımınızın toplam elosunu toplayıp 5 e bölerek ortalama eloyu hesaplar ve rakip takım içinde aynı şeyi yaparak ona göre +2 elo -2 elo şeklinde ayarlar. Mesela takımınızın ortalama elosu 1120, yani 4 levele denk geliyor. Rakibinizin ortalama elosu da 1185 bu da 4 levele denk geliyor ama sizden yüksek. Size 27 elo verir kaybederseniz 23 alır karşı için ise kazanırsa 23 verir kaybederse 27 alır. Ortalama elo 25'dir. 2 tarafta aynı ortalama eloya veya çok yakın ortalama eloya sahip ise 25 verir ya da 24-26 verir ya da alır. Genel olarak her eloda toxic oyuncuyla uğraştım diyebilirim, 4 level olupta 8-9 level adamlara taş çıkartanları da gördüm. Ama ortalama hard maçlar 8 level ve sonrasında başlıyor, onun altı benim için cacık ama kişiden kişiye değişir. Ama her eloda hard oynayan veya kötü oynayan oyuncular gelecek ve hiç bitmeyecek bunu öncelikle bilin. Yeni geçtiğiniz için karşınıza da yeni hesaplar verecektir, bu sebeple smurf hesap gelme olasılığı çok yüksek. Tek girerseniz bunla uğraşacaksınız, TCL gibi abuk subuk toxic insanların dolu olduğu klanlara girerseniz de tilt olacaksınız. Tavsiyem 5 arkadaş kasın bir müddet, 2'ye düşmüşsünüz 1'e düşmüşsünüz takmayın. Emin olun FACEIT'inde CS:GO gibi bir güven faktörü sistemi var, bir keresinde FIB puanım 1100 küsür olmuştu her maçıma +20 avg +1000 maç adamlar geliyordu. Ondan sonra nasıl olduysa düştü tabii ve yine 100-200 maç smurflerle uğraşmaya başladım. Ben 150 maçta 10 levele çıktığım için çok rapor yedim bu sebepten düştü, sizde aynı durum yaşanmaz muhtemelen. Çok fazla mikrofon basmamaya çalışın maç içlerinde, oradaki oyuncular çok gergin çünkü :) Bu arada AVG dediğim son 20 maçınızda ortalama kill değerinizdir. 20 AVG üstü iyidir diye bi muhabbet var, 28 avg'im hiçbir şey değiştiği yok, 15 avg olsam da 30 avg olsam da ben aynı ben.

Bu arada ilk 4 maçınızda kazanıp kaybettiğinizde fark etmez normalde gelen ve giden elonun 2 katı hesaplanıyor. Maçtan 24 elo alacaksanız ilk 4 maçınızda 2 katını alıyorsunuz veya kaybediyorsunuz. İlk maçlarınıza hazırlıklı girin, 4 win üst üste yaparsanız ortalama 200 elo alırsınız ki 5 levele 2-3 maç kalmış olur. 4 levelden sonra ortalama 6-7 maç üst üste kazanınca atlıyorsunuz, 6 7 konusunda şans faktörü giriyor işin içine. Bazı maçlar 32 puan alabiliyorsunuz bazılarında 18 alabiliyorsunuz. En basitinden FACEIT Enhancer eklentisini kurmanızı öneririm. Maç lobisine geldiğinizde kaç puan kazanıp kaybedeceğiniz ve oyuncuların kaç avg kill olduklarını kaç maç attıklarını statslarını vs. görebiliyorsunuz, yararlı bir eklenti. Onun harici söyleyebileceğim pek bir şey yok fakat ilk başlarda smurflerden çekeceğiniz var haberiniz olsun, bir çoğunu hile bile sanabilirsiniz. Çok şüphelendiğiniz olursa rapor edin, client ile oynamayın tarayıcıdan bağlanmanızı öneririm. Onun harici 128 tick daha az hile vs. bilindik şeyler de bunlar. İyi oyunlar dilerim :)
 
@sweett uğraşıp cevapladığın için teşekkürler dostum. Bazılarını fark ettim smurf takılıyorlar. Fakat şu an beni aşırı tilt eden tek bir konu var, ping. Lanet olsun karşı tarafa 15-20 hadi taş çatlasın 35 ping oluyor ben bir giriyorum 70-75 ping alıyorum. Kendim diye söylemiyorum skor tablosunda ilk üçten aşağı asla düşmem ölüm-öldürme oranım tam tersine döndü çünkü karşıdaki adamı ilk ben peeklesem ilk ben görsem de birden ölüyorum ne olduğunu bile anlamadan. Hatta peek atıp geri duvar arkasında girdikten sonra karakter birden bire ölüyor. Koskoca FACEIT TR'de bir server açamamış mı? Acayip tilt oldum şu an silme derecesine geldim resmen ya sürekli ya sonuncuyum ya da sondan bir üst. Hiçbir şekilde adam vuramıyorum bazı serverlarda 50 pinge düştüğümde yine skor tablosunda başları çekiyorum fakat 70-75 pingte asla oynanmıyor. 70-75 oyundan nefret ettirecek bir ping değil ama karşımdaki adam 15-20 ping olunca her türlü birebir çatışmada karşı taraf alıyor elim kolum bağlı sürekli ölüyorum. Dediğim gibi adamı görüp peek atıyorum pingten dolayı adam ölmüyor birden o beni saliseler içerisinde öldürüyor. ESEA denen zırvalığı da denedim fakat her ****'a para istiyor lanet oluşum.
 
Hocam şu an FACEIT 10 level oyuncusuyum size bildiklerimi az çok anlatayım. Maçlarda ortalama alacağınız elo 20-30 elo aralığındadır. Gidecek elo da aynı şekilde, bu sistem takımınızın toplam elosunu toplayıp 5'e bölerek ortalama eloyu hesaplar ve rakip takım içinde aynı şeyi yaparak ona göre +2 elo -2 elo şeklinde ayarlar. Mesela takımınızın ortalama elosu 1120, yani 4 levele denk geliyor. Rakibinizin ortalama elosu da 1185 bu da 4 levele denk geliyor ama sizden yüksek. Size 27 elo verir kaybederseniz 23 alır karşı için ise kazanırsa 23 verir kaybederse 27 alır. Ortalama elo 25'dir. 2 tarafta aynı ortalama eloya veya çok yakın ortalama eloya sahip ise 25 verir ya da 24-26 verir ya da alır. Genel olarak her eloda toxic oyuncuyla uğraştım diyebilirim, 4 level olupta 8-9 level adamlara taş çıkartanları da gördüm. Ama ortalama hard maçlar 8 level ve sonrasında başlıyor, onun altı benim için cacık ama kişiden kişiye değişir. Ama her eloda hard oynayan veya kötü oynayan oyuncular gelecek ve hiç bitmeyecek bunu öncelikle bilin. Yeni geçtiğiniz için karşınıza da yeni hesaplar verecektir, bu sebeple smurf hesap gelme olasılığı çok yüksek. Tek girerseniz bununla uğraşacaksınız, TCL gibi abuk subuk toxic insanların dolu olduğu klanlara girerseniz de tilt olacaksınız. Tavsiyem 5 arkadaş kasın bir müddet, 2'ye düşmüşsünüz 1'e düşmüşsünüz takmayın. Emin olun FACEIT'inde CS:GO gibi bir güven faktörü sistemi var, bir keresinde fıb puanım 1100 küsur olmuştu her maçıma +20 AVG +1000 maç adamlar geliyordu. Ondan sonra nasıl olduysa düştü tabii ve yine 100-200 maç smurflerle uğraşmaya başladım. Ben 150 maçta 10 levele çıktığım için çok rapor yedim bu sebepten düştü, sizde aynı durum yaşanmaz muhtemelen. Çok fazla mikrofon basmamaya çalışın maç içlerinde, oradaki oyuncular çok gergin çünkü :) bu arada AVG dediğim son 20 maçınızda ortalama kill değerinizdir. 20 AVG üstü iyidir diye bir muhabbet var, 28 AVG'im hiçbir şey değiştiği yok, 15 AVG olsam da 30 AVG olsam da ben aynı ben.

Bu arada ilk 4 maçınızda kazanıp kaybettiğinizde fark etmez normalde gelen ve giden elonun 2 katı hesaplanıyor. Maçtan 24 elo alacaksanız ilk 4 maçınızda 2 katını alıyorsunuz veya kaybediyorsunuz. İlk maçlarınıza hazırlıklı girin, 4 Win üst üste yaparsanız ortalama 200 elo alırsınız ki 5 levele 2-3 maç kalmış olur. 4 levelden sonra ortalama 6-7 maç üst üste kazanınca atlıyorsunuz, 6 7 konusunda şans faktörü giriyor işin içine. Bazı maçlar 32 puan alabiliyorsunuz bazılarında 18 alabiliyorsunuz. En basitinden FACEIT enhancer eklentisini kurmanızı öneririm. Maç lobisine geldiğinizde kaç puan kazanıp kaybedeceğiniz ve oyuncuların kaç AVG kill olduklarını kaç maç attıklarını statslarını vs. görebiliyorsunuz, yararlı bir eklenti. Onun harici söyleyebileceğim pek bir şey yok fakat ilk başlarda smurflerden çekeceğiniz var haberiniz olsun, birçoğunu hile bile sanabilirsiniz. Çok şüphelendiğiniz olursa rapor edin, Client ile oynamayın tarayıcıdan bağlanmanızı öneririm. Onun harici 128 tick daha az hile vs. bilindik şeyler de bunlar. İyi oyunlar dilerim :)

Kanka konuyu hortlattım ama ben CS:GO globaliyim FACEIT'e başlayacağım internetteki 8 9 level FACEIT sunucularında genelde 1. ci oluyorum (yeteneğim var) daha yeni başlayacağım smurf diye banlarlar mı? Kendimi övmüyorum sadece soruyorum yanlış anlamayın. Espor hayalim var bu arada önerin nedir?
 
Kanka konuyu hortlattım ama ben CS:GO globaliyim FACEIT'e başlayacağım internetteki 8 9 level FACEIT sunucularında genelde 1. ci oluyorum (yeteneğim var) daha yeni başlayacağım smurf diye banlarlar mı? Kendimi övmüyorum sadece soruyorum yanlış anlamayın. Espor hayalim var bu arada önerin nedir?

CS'de global olman pek bir şey ifade etmiyor. Zaten FACEIT 7 level üstü Full global. Sunucularda ise alışkanlık olarak sen daha iyi durumda olduğundan ve onlar biraz daha kötü duruma düştüğünden birinci olman çok çok çok zor değil. Hem FACEIT 8'den sonra artık aim olarak genellikle çoğu kişi birbirine yakın olur. O zaman nasıl oluyor bu 3 seviye dersen. Takıma uyum. Soğukkanlılık. Adamakıllı rotasyon ve iyi konum alıp düşünmeden geçiyor. Yani bir xantares aimin olsa bile takıma uyum ve oyun zekası iyi değilse FACEIT'te pek konumlanamazsın kanka. Önerim takımla girip rahat info verebilmek.
 
CS'de global olman pek bir şey ifade etmiyor. Zaten FACEIT 7 level üstü Full global. Sunucularda ise alışkanlık olarak sen daha iyi durumda olduğundan ve onlar biraz daha kötü duruma düştüğünden birinci olman çok çok çok zor değil. Hem FACEIT 8'den sonra artık aim olarak genellikle çoğu kişi birbirine yakın olur. O zaman nasıl oluyor bu 3 seviye dersen. Takıma uyum. Soğukkanlılık. Adamakıllı rotasyon ve iyi konum alıp düşünmeden geçiyor. Yani bir xantares aimin olsa bile takıma uyum ve oyun zekası iyi değilse FACEIT'te pek konumlanamazsın kanka. Önerim takımla girip rahat info verebilmek.

Teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı