Fahrettin Koca'nın açıklamaları yüz yüze eğitimin erteleneceğinin bir sinyali olabilir mi?

Ergenlik doruğu ne? Devlet sosyal devlet anlayışı gereği açmalı. Gidip de birine öldürenlerin sorunu kendilerinde, ayrıca her gün hes kodu ile takip edileceksin, sürekli ateş ölçümü yapılacak aralarda. Ben 11. sınıfım ve okulumun açılması şart. 1 yıl sonra sınava gireceğim, okula gitmek istemeyen gitmesin, zaten gitmek zorunlu da değil. Neyine tepkilisiniz anlamıyorum. Eğer güvenmiyorsan gitmessin okuluna, bu kadar basit.

Evinde 1'den fazla kalıtsal hastalığa sahip kaç öğrenci var? Bunlar sevdiklerinin sağlığını tehlikeye atıp gitmek zorunda değil. Ancak isteyen gider gitmez şeklinde olunca da sağlığını riske atan kişi yüz yüze ailesindeki üyelerin ve kendisinin sağlığını riske atmayan kişi uzaktan görecek. Hangisi daha verimli tartışmayalım?

Okulda(sokakta) istemsizce şans eseri öksürük veya temasınızda siz de farkında olmadan birilerini öldüreceksiniz sorunları kendine tabii değil mi?

Dosya Ekleri

• 2833238_0ee0ac667acbeb60ccbd1936648daa8b.jpg
    2833238_0ee0ac667acbeb60ccbd1936648daa8b.jpg
    43,8 KB · Görüntüleme: 42
  • 23-ekim-cuma-koronavirus-tablosu-aciklandi-mi-13688047_4699_m.jpg
    23-ekim-cuma-koronavirus-tablosu-aciklandi-mi-13688047_4699_m.jpg
    40,9 KB · Görüntüleme: 46
Evinde 1'den fazla kalıtsal hastalığa sahip kaç öğrenci var? Bunlar sevdiklerinin sağlığını tehlikeye atıp gitmek zorunda değil. Ancak isteyen gider gitmez şeklinde olunca da sağlığını riske atan kişi yüz yüze ailesindeki üyelerin ve kendisinin sağlığını riske atmayan kişi uzaktan görecek. Hangisi daha verimli tartışmayalım?

Okulda(sokakta) istemsizce şans eseri öksürük veya temasınızda siz de farkında olmadan birilerini öldüreceksiniz sorunları kendine tabii değil mi?
Boş yapma dostum, zaten burada iş sana düşüyor mesafe anlamında. Öyle öksüren adamı da okula almıyorlar zaten. Neyin şamatasını yapıyorsunuz anlamıyorum.

Düzeni bilemem ama artık okulların açılması gerekiyor bence. Avrupa’da zaten açık, bizde de EBA ile gidemez. Farkındaysanız sınıfları yavaş yavaş açıyorlar, kapatırlar mı bilmem ama amaçları belli.

Benim geleceğimden sanane o zaman? Nitelikli liseye giden bir öğrenciye de okulu boş görüyorsun demek bilemedim.
Nitelikli lisenin mantığı mı kaldı ? İlk LGS dönemindekiler iyiydi, o da zaten bir kısmı. Şimdi de millet açıkta kalmasın diye her yeri nitelikli yaptılar. Kimseyi küçümsemiyorum, nerede okuduğun beni ilgilendirmez, bu devletin sorunu.
Kendi açınızdan bakıyorsunuz. O açıdan haklısınız. Ancak devlet o açıdan bakmıyor. Toplumun sağlığı sizin 1 yıl kaybetmeniz veya sınavdan kötü sonuç alma ihtimalinizden daha önemli.
Devlete verdiğim bi ton vergi ne olacak ? Daha bugün 56 lira ilaç ve muayene ücreti ödedim. Benden aldıklarının haddi hesabı yok babamın maaşından. Devlet kendisi açamıyorsa özelleri açsın.

Boş yapma dostum, zaten burada iş sana düşüyor mesafe anlamında. Öyle öksüren adamı da okula almıyorlar zaten. Neyin şamatasını yapıyorsunuz anlamıyorum.

Orada anlatmak istediğim virüsün size bulaşmama garantisi varmış gibi konuşmanız. İstediğiniz kadar önlem alın %10'luk bir ihtimal var. 18 milyon öğrenci için azımsanacak bir ihtimal değil. Umarım anlatabilmişimdir. Ve vakaların, can kayıplarının yükselişe geçtiği bu dönemde okulu açmak aptallıktan başka bir şey değildir. Ayrıca 2164 semptom gösteren kişi var. Çoğunluk semptom göstermeyenlerde ve nadirde olsa bu kişilerde virüsü yayıyor. Kusura bakmayın ama sanırım farklı ülkelerde eğitim görüyoruz. Öğretmenlerimle konuştuğumda öğrencilerin virüs yokmuş gibi davrandığını söylediler.
Şu an açmak sadece kısa sürede eğitim görmenizi sağlayacak. Sonuçları kötü olursa(büyük ihtimal olacak şey bu) bir süre daha beklemen gerekecek.

Nitelikli lisenin mantığı mı kaldı? İlk LGS dönemindekiler iyiydi, o da zaten bir kısmı. Şimdi de millet açıkta kalmasın diye her yeri nitelikli yaptılar. Kimseyi küçümsemiyorum, nerede okuduğun beni ilgilendirmez, bu devletin sorunu.

Devlete verdiğim bir ton vergi ne olacak? Daha bugün 56 lira ilaç ve muayene ücreti ödedim. Benden aldıklarının haddi hesabı yok babamın maaşından. Devlet kendisi açamıyorsa özelleri açsın.

Arkadaşım bu ne saçma bir bakış açısı. Devlete vergi veriyorum, o yüzden insanlar ölse de okulumu açacak!
Herkes vergi veriyor. Sağlığını riske atmak istemeyen kişilerde sizin kadar veriyor.

Anlatmak istediğim şey. Şu anda okulu tamamen açmak kısa vadede yüz yüze ders işlemeni sağlasa da uzun vadede yine uzaktan göreceksin. Bu ortamda açılırsa uzaktan eğitim süreci uzayacak(kısa sürede vakalar artacağı için yine kapatılacak ve o artan vakaları indirmeye çalışacaklar), vakalar düşürülüp açılması uzaktan eğitim sürecini kısaltır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı