Fan Always On ne işe yarar?

• Konuyu başlatan Dark^^
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 11.652
D

Dark^^

Ziyaretçi
Arkadaşlar BIOS'te "Fan Always On" gibi bir seçenek var. Enabled işaretli bunu Disabled yaparsam ne olur? Bu ayar ne işe yarıyor?
1575195530284.png

Bende de açıktı bu özellik, açıkken fandan tiz bir ses geliyordu. Konu bile açmıştım buraya bir kaç ay önce (konuya gitmek için). Bu özelliği kapattım o tiz ses gitti, bilgisayar sıfır ses çalışıyor şu an.
Bildiğim kadarıyla bu özellik sıcaklığı optimize etmek ve pil ömrünü uzatmak için ama gündelik işlerde kullanırken pek fark etmiyor sıcaklık öncekiyle aynı, pili de test edemedim henüz. Ağır program çalıştırırken pek fark eder mi bilmiyorum ama oyun falan oynarken fan çalışıyor tabi iki türlü de.

Fan always on yani fan her zaman açık bu ayar fanın bilgisayar kapalı olsa dahi fişe takılıyken çalışmasını sağlar bu ayar açılmalı mı kapatılmalı mı diye sorarsanız da ortamınıza bağlı odanız güneşte kalıyorsa sıcak oluyorsa bu özelliği açmanız gerekiyor ki PC kapalıyken sıcaklarsa fan çalışsın, eğer odanız normal sıcaklıktaysa kışın kapalı kullanmanız daha iyi, bu ayarı disabled yapmak fanları tamamen kapatmaz yine oyun oynarken PC yük altındayken tam performans çalışır sadece bilgisayar kapalıyken çalışmaz.

Özetle: Kışın kapalı yazın ise açık kullanın.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı