Çözüldü Fan bağlantılarında SATA ve Molex güçleri aynı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aerolona

Megapat
Makaleler
6
Daha fazla  
Pek yazılacak birşey yok açıkcası, SATA kablosunu bağladığım zamanda fana giden güç aynı mı oluyor?

Çözüm
Molex'te sarı ve siyah olarak bağlanıyorsa fana tam hızıyla döner (12v dc).
4 pinli anakart üzerindeki girişe takarsanız bios'tan kaç v verileceğini ayarlayabilirsiniz.
Fan molex'te hangi kablolara bağlanıyor ?
Sata kablosu dediğinizi tam anlamadım takacağınız kısmın resmini atabilirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.

SATA'mı demişim hay allah, anakartın üzerindeki fan pinlerine bağlamak yerine molex'e bağladımda ikisininde verdiği güç aynı mıdır diyecektim. Mesela molex'e bağladığım zaman daha hızlı dönmez dimi?

Molex'te sarı ve siyah olarak bağlanıyorsa fana tam hızıyla döner (12v dc).
4 pinli anakart üzerindeki girişe takarsanız bios'tan kaç v verileceğini ayarlayabilirsiniz.

Tam hızıyla dönmesinin bir sıkıntısı olur mu uzun vadede? Hangisine takmak daha iyidir? Kablolama yaparken molex'e taktığım zaman kablolama çok daha iyi oluyor çünkü.

Tam hızıyla dönmesinin bir sıkıntısı olur mu uzun vadede? Hangisine takmak daha iyidir? Kablolama yaparken molex'e taktığım zaman kablolama çok daha iyi oluyor çünkü.
Ses yapıcaktır ben rahatsız oluyorum o sesten.
Ömrü için herhangi bir eksisi olmaz toz ve kurum bağlamadığı sürece uzun süre kullanılabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı