Fan çoğaltıcıya en fazla kaç tane fan takılabilir?

leon116

Zeptopat
Daha fazla  
Merhabalar. Anakartımda 2 tane fan girişi var ve kasamda 3 tane fan var. Sıvı soğutmalı işlemci fanımda da 2 tane fan var. Toplam 5 tane fan var ama anakartımda 2 fan girişi var. Fan çoğaltıcı sipariş verdim ama bir yandan anakartıma zarar verebileceğinden korkuyorum. Fan çoğaltıcıya en fazla kaç tane fan takabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Anakartımda 2 tane fan girişi var ve kasamda 3 tane fan var. Sıvı soğutmalı işlemci fanımda da 2 tane fan var. Toplam 5 tane fan var ama anakartımda 2 fan girişi var. Fan çoğaltıcı sipariş verdim ama bir yandan anakartıma zarar verebileceğinden korkuyorum. Fan çoğaltıcıya en fazla kaç tane fan takabilirim?
herhangi bir zarar vermez. kablonun fanların dönmesini engellemedigine emin ol yeter

Açıkçası 2 taneden fazla takılmasını önermiyorum. Anakart kaliteli değilse stabil bir güç sağlayamayabilir fanlara. Ancak şöyle bir alternatif var eğer fanların RPM'leri ile oynamayacaksan PSU'ya bağlayabilirsin. Bunun için gerekli aparatlar mevcut. Şu linki verebilirim. Sen almak istersen farklı modellere de bakabilirsin. Sadece örnek. https://www.hepsiburada.com/akasa-c...e-ozellikli-fan-coklayici-ak-cb001-p-BS300044

Açıkçası 2 taneden fazla takılmasını önermiyorum. Anakart kaliteli değilse stabil bir güç sağlayamayabilir fanlara. Ancak şöyle bir alternatif var eğer fanların RPM'leri ile oynamayacaksan PSU'ya bağlayabilirsin. Bunun için gerekli aparatlar mevcut. Şu linki verebilirim. Sen almak istersen farklı modellere de bakabilirsin. Sadece örnek. https://www.hepsiburada.com/akasa-c...e-ozellikli-fan-coklayici-ak-cb001-p-BS300044
Anakartım Asus H410M-K. Nasıl acaba? 3-4 tane fan bağlasam olur mu? zarar gelmesinde :(

Şahsi görüşüm ben risk almazdım. Bozulacağı anlamında gelmiyor tabi ancak içimin rahat etmesi adına PSU ile bağlardım bazılarını. Diğerlerini de anakarta bağlardım. Mesela Soğutucunun fanını veya fanlarını (eğer 2 taneyse) bir anakart soketine bağlarım (genelde bir sokete 2 adet fan bağlantısı sorun olmaz), geri kalan sistem fanınıda diğer sokete bağlarım. Artan fanların bağlantısını da PSU ile tamamlardım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı