Fan çoklayıcı önerisi

yusufsuren

Hectopat
Katılım
7 Şubat 2020
Mesajlar
256
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Su Bilimleri Mühendisliği
Selamlar,
Arctic 12 3 pinli modelden 2 tane almayı düşünüyorum fakat fan çoklayıcılardan anlamıyorum pek kasamda sadece 1 tane 4 pin giriş var ve alacağım fanlar 3 pinli. Çoklayıcı önerir misiniz?
 
4 Pinli olan girişe hem 3 pin hem de 4pin fan uyar sorun değil. İnternete yaz PWM fan çoklayıcı diye uygun olani alabilirsin, sonuçta kablo sadece ekstra bir özelligi yok. Gerekli güç anakartindan gelecek zaten.
 
Fanlarını kesinlikle PWM al ve Akasa'nın fan çoklayıcısı var onu kullan.
Almışken PWM fan alman daha iyi olur. Bütçen yoksa eğer idarelik bir 3 pin al geç. Sinerji bilgisayardan geçen hafta Akasa fan çoklayıcı aldım. 5 adet fan bağlanabililiyor. 40 lira gibi bir fiyata kargo dahil 2 günde yolladılar. Henüz kullanma fırsatım olmadı.
 
PWM fanlar sıcaklığa göre ya da kendi yapacağın ayara göre hızlarını kontrol edersin. 3 pin de son devirde ya da kontrolcüsü varsa orta devirde ayar yapabiliyorsun.

3pinli fanlari anakart üzerinden kontrol edebiliyorum daha önce kullandım. Otomatik ayarlancak diye 2 kati para vermeme değer mi?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı