Çözüldü Fan değişimi sonrası CPU, GPU ve HDD'de ısınma ve yüksek fan sesi gelmesi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ibrahimferhadli

Hectopat
Daha fazla  
Sony VAIO laptopum var. Fanından gürültü geliyordu. Resmi servise götürdüm fanın değişmesi gerektiğini söylediler. Fanı ve termal macunu değiştirdim ama değişimden sonra bilgisayarın boştayken hatta kilit ekranında bile fan çok yüksek çalışıyor sanki Adobe Premierden render alıyor gibi. Bilgisayar açılınca 42 dereceden başlıyor sonra 53-60 bandında dolaşıyor. İşin garibi sadece CPU değil GPU ve HDD'nin de ısısı yükseliyor.

Şu an sadece Firefox ve sadece bu site açık ve sıcaklıklar şöyle

CPU - 60 derece
GPU - 52 derece
HDD - 43 derece

Neden böyle oluyor sizce?

Çözüm
25TL çıkma bulabilirseler temiz taktırabilirsin. Bakır borular zamanla işlevini yitirebiliyor. İçinde sıvı var o kuruyabiliyor. Ben Casper'da öyle yaptım temiz çıkma buldum taktım sonra 10 derece fark etmişti. Hemen 90 dereceye çıkan yükte PC 80 dereceyi zor geçiyordu. İnşallah chipset'de sorun yoktur fazla masraf eder. Bu sıcakta boşta normal seste fan dönmesi de normal yük altında gibi ses varsa sorun var demektir.

Chipset'te sorun varsa zaten laptop çöp oldu demektir.

6 senedir laptopu kullanıyorum 30 derece sıcakta 1.5 gün render yapmışlığım var onda bile 90'ı görmedi. VAIO'lar ısınma açısından çok iyiydiler zar zor ısınıyorlardı.

Bakalım ne olacak. İşin kötü yani doğru dürüst tamirci olsa kendim alıp değiştirirdim ama servisin tamircisi böyleyse normal kim bilir nasıldır.

Guya adam kasada plastikte bazı çatlaklar vardı onu yapıştıracaktı eritmiş resmen çerçeveleri ne yaptıysa
Arkadaşlar sorun çözüldü. Termal macundanmış. Değiştirdi düzeldi.

Ancak ek bir sorun var gibi. Hard Disk ve RAM'den hafif elektrik akımı gibi cızırtı geliyor. Neyin belirtisi bu? Donanımsal bozulma mı yoksa yine tamirci hatası?
Chipset'te sorun varsa zaten laptop çöp oldu demektir.

6 senedir laptopu kullanıyorum 30 derece sıcakta 1.5 gün render yapmışlığım var onda bile 90'ı görmedi. VAIO'lar ısınma açısından çok iyiydiler zar zor ısınıyorlardı.

Bakalım ne olacak. İşin kötü yani doğru dürüst tamirci olsa kendim alıp değiştirirdim ama servisin tamircisi böyleyse normal kim bilir nasıldır.

Guya adam kasada plastikte bazı çatlaklar vardı onu yapıştıracaktı eritmiş resmen çerçeveleri ne yaptıysa

Ancak ek bir sorun var gibi. Hard Disk ve RAM'den hafif elektrik akımı gibi cızırtı geliyor. Neyin belirtisi bu? Donanımsal bozulma mı yoksa yine tamirci hatası?

Takılmana gerek yok bunlara. Normal. Yük altında CPU veya GPU 80 dereceye çıkana kadar endişelenmene gerek yok. Bende de şu an 55-60 derece arası CPU sıcaklığı değişiyor. Ayrıca CPU'un şu an 60 değilde 10 derece bile olsa hiçbir şey değişmeyecek. Fanlar 65 dereceden itibaren etkin olarak çalışmaya başlıyor.

Takılmana gerek yok bunlara. Normal. Yük altında CPU veya GPU 80 dereceye çıkana kadar endişelenmene gerek yok. Bende de şu an 55-60 derece arası CPU sıcaklığı değişiyor. Ayrıca CPU'un şu an 60 değilde 10 derece bile olsa hiçbir şey değişmeyecek. Fanlar 65 dereceden itibaren etkin olarak çalışmaya başlıyor.

Teşekkür ederim cevap için. Ama fanların hiç bir şey yapmıyorken sanki oyun oynar gibi çalışması normal mi ki? Eskiden hiç bir şey yapmayınca çalışmazdı. Formatladım belki virüs vardır diye kilit ekranında bile tam hızla çalışıp ısınıyor

Adsız.jpg

Yazmayı unutmuşum soruda sorduğum soru Güç Tasarruf modundaki sıcaklık durumu ve fan sesi. Yani CPU 0.77 ghz'i geçmiyor ama fan hâlâ hızlı çalışıyor ve sıcaklık 50'den aşağı inmiyor. En kötüsü HDD bile 45'i görüyor. Acaba serviste soğutma sistemini bozmuş olabilirler mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı