Fan hızı ve RGB ayarı nasıl olmalı?

ErdemTopcu

Kilopat
Makaleler
1
Yeni bir sistem topluyorum Anakart MSI B650 Tomahawk (6 adet SYS-fan girişi var 2 adet JARGB_V2 1 adet JARGB2) girişlerine sahip. Kasam 3000D RGB ön panelinde 3 adet AR120 RGB fanla geliyor ayrıca sıvı soğutucunun fanları RGB (model arcticLF III) 1 adet ARGB connector bulunuyor 2 fan için son olarak 1 adet arka RGB Egzoz fanı.

Toplam 6 adet fan var anakart üzerinde SYS-fan girişlerine takacağım ve böylelikle MSI Mystic Light programı sayesinde hızlarını kontrol edebileceğimi düşünüyorum. RGB kısmına gelirsek tam olarak ne yapmam gerek onu bilemedim, ön 3 fanın 3 pinli connectorü Corsair tarafından tek 3 pin dişi connectore çevirilirmiş ayrıca 1 adet sıvı soğutucu ve arka fan RGB connectoru var yani 3 adet connector oluyor elimde. Şöyle bir çoklayıcı sağlıklı olur mu tek pin haline getirmem için ve bu pin nereye girecek anakart üzerinde (JARGB_V2 1 adet JARGB)
Son olarak bunları bağladıkltan sonra MSI Mystic Light üzerinden fan hızlarını ve RGB renkleri tek bir yerden değişterebilecek miyim?

Ben MSI Z690 Tomahawk kullanıyorum ve ARGB kablolarını JRainbow portlarına taktım.
Linkini verdiğiniz çoklayıcı işinizi görür, bir sıkıntı olmaz.
Her şeyi tek yerde toplamak isterseniz ARGB Fan hubları mevcut.
Onlardan alırsanız tüm kabloları tek cihaza takarsınız, o cihazı da anakarta takarsınız olur biter.
Mesela ben kasamda şu ürünü kullanıyorum. Hali hazırsa 12 adet ARGB fan ve ayrıyeten 6-7 adet daha ARGB ürün var, hepsini tek porttan kontrol ediyorum.

Ben MSI Z690 Tomahawk kullanıyorum ve ARGB kablolarını JRAINBOW portlarına taktım.
Linkini verdiğiniz çoklayıcı işinizi görür, bir sıkıntı olmaz.
Her şeyi tek yerde toplamak isterseniz ARGB Fan hubları mevcut.
Onlardan alırsanız tüm kabloları tek cihaza takarsınız, o cihazı da anakarta takarsınız olur biter.
Mesela ben kasamda şu ürünü kullanıyorum. Hali hazırsa 12 adet ARGB fan ve ayrıyeten 6-7 adet daha ARGB ürün var, hepsini tek porttan kontrol ediyorum.

Her şeyi tek yerde toplamaktan bahsetmişsiniz(Fan hızlarını da dahil ettiğinizi varsayıyorum), benim bahsettiğim düzende Mystic Light üzerinden kontrol edebilir miyiz yoksa söylediğiniz gibi ekstra hub kullanmam gerekecek mi?

Her şeyi tek yerde toplamaktan bahsetmiş
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
siniz(Fan hızlarını da dahil ettiğinizi varsayıyorum), benim bahsettiğim düzende Mystic Light üzerinden kontrol edebilir miyiz yoksa söylediğiniz gibi ekstra hub kullanmam gerekecek mi?

Mystic Light'ı kullanmayı uzun zaman önce bıraktım hocam, o sebeple ARGB efektleri dışında fan curve ayarları yapılabiliyor muydu tam emin değilim ama BIOS üzerinden her türlü yaparsınız curve ayarlarını. Mystic Light biraz problemli bir uygulama benim gözümde.
Çok stabil değil.
Ben şu şekilde yaptım. Linkini verdiğim hub'a 12 fanı taktım. Hub'ta şöyle bir özellik var, ek bir kabloyu anakarta monte edince tüm fanların hızını CPU sıcaklığına göre otomatik ayarlıyor.
CPU boştaysa fanlar yavaşlıyor, yük altında olunca hızlanıyor, tek tek 12 fanı ayarlamaya üşendim :)
ARGB meselesi için de SignalRGB uygulamasını kullanıyorum zira Mystic Light'ta çok az efekt seçeneği var. Pek tatmin etmedi beni.
Kasamın şu an ki hali şu şekilde.

SignalRGB programını ilk sizden duydum biraz bakındım epey detaylı bir programmış. Sizin kullanmış olduğunuz hub epey giriş barındırıyor. 8 5V 8 12v girişi var, bunca şeyi takınca ısınmıyor mu? Hem de kasa arkasında hava almayan bir kısmda bulunuyor
Ayrıca kasanız için epey emek vermiş gözüküyorsunuz güzel olmuş LCD ekran gözüme çarpmadı değil.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı