Fan hızını arttırmak zarar verir mi?

captaınjaws

Femtopat
Katılım
26 Haziran 2022
Mesajlar
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar yeni bilgisayar aldım. Corsair Delta kasa var. Fan hızını en yüksekte kullansam herhangi bir problem olur mu? Bilgisayara zarar verir mi?
 
Fan sesi rahatsız etmiyor sadece işlemci 60-70 derece oluyor normal fan hızıyla.
Oyunda ise normal değerler zaten, eğer boşta ise ilk önce CPB'ye sahip bir işlemciye sahipsen CPB'yi kapatman daha yararlı olacaktır. CPB işlemcinin boşa daha fazla voltaj çekip ısınmasına sebebiyet veriyor.
 
CPB nedir hocam? İlk defa duyuyorum.
Core Power Boost denen bir şey hocam, dediğim gibi fazla bir yararı olmadığı (Fps'e etki bile etmiyor, bazıları ise kapatınca CS:GO gibi bir oyunda bile 2-10 fps'den fazla fps düşürmediğini söylüyor.) gibi ısınmasına da sebep oluyor. Eğer işlemcinizde ısınma sorununuz varsa BIOS'ta bulunan bir ayar.
 
Core Power Boost denen bir şey hocam, dediğim gibi fazla bir yararı olmadığı (FPS'e etki bile etmiyor, bazıları ise kapatınca CS:GO gibi bir oyunda bile 2-10 FPS'den fazla FPS düşürmediğini söylüyor.) Gibi ısınmasına da sebep oluyor. Eğer işlemcinizde ısınma sorununuz varsa BIOS'ta bulunan bir ayar.

Bu bir program sanırım, öyle mi?


Maksimum 60-70'ten fazla görmüyorsa çok gerek olduğunu düşünmüyorum.
 
Hangi fanlardan bahsediyorsun bilmiyorum ama ekran kartı fanları baya bir kulak tırmalıyor. Sırf onun için overclock ayarlarını indirdim.
 

Geri
Yukarı