Fan kontrolcü ile kasanın fan hızları ayarlanamıyor

Herryn

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F - Inno3D GeForce RTX 4060 Ti - 32 GB DDR5 6000Mhz - Kingston KC3000 2 TB
Merhaba, yakın zamanda almış olduğum Corsair 3000D kasamda 4 adet fan bulunmakta. Anakartım da ise 2 tane SYS_FAN girişi var. Bu sorundan dolayı Dark Ultra bright fan kontrolcüsünü satın aldım. Fakat RGB ve fan hızını sadece kumandadan kontrol edebiliyorum. Fan hızları ise sadece 2 kademe olarak değişiyor ve ikisi de çok sesli çalışıyor. Yanlış ürünü mü satın aldım, nasıl bir yol izlemeliyim veya iade kabul ederler mi, yardımcı olabilir misiniz?

Hocam. Sadece fan gücü için aslında Y tipi PWM fan çoğaltıcı kablolar işinizi görürdü. Aldığınız kontrolcünün linkini atar mısınız? Benimkiyle aynı olabilir. Ben gerçi sadece ARGB için kullanıyorum. Anakartınızdaki fan girişine kontrolcünüzden çıkan kabloyla taktığınızda, kumandasından Auto Fan seçeneğiyle anakart kontrolünde çalışmasını sağlayabiliyorsunuz diye hatırlıyorum.

Hocam Y tipi
olanlar 3 pinden 4 pine çeviriyor. Benim fanlarımın hepsi 4 pinli. Dediğiniz gibi kumandadaki Fan Auto tuşuna bastım, basılı da tuttum fakat değişen bişey olmadı.
ürün linki de bu hocam.

Denedim fakat değişen tek şey ışıklar oldu.

Ürün açıklamasına göre m/b Sync tuşu ile kontrolü anakarta bırakabiliyorsunuz. Denediniz mi?

HOcam burada sağ altta da gösterildiği gibi 4Pin PWM kafasını anakartınızda herhangi bir SYS-Fan girişine bağladınız mı? Eğer bu bağlantıyı doğru şekilde yaptıysanız o zaman fanlarınızın anakarttan kontrolü mümkün olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…