Fan konumlandırma

tothelost

Centipat
Katılım
19 Şubat 2021
Mesajlar
81
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhabalar, aşağıya kasamı atacağım. Kasama 4 fan takabiliyorum ama yılda sadece yazları 1-2 ay oyun oynadığım için biraz fazla olacağını ve çıkaracağı sesin de bu durumda gereksiz olacağını düşünüyorum. O yüzden bir tane öne bir tane de arkaya takacağım. Arkada zaten vardı, eski olduğu için bugün söktüm Rampage'in 6C-120 modelini taktım, aslında bu fanlardan 3 tane almıştım 2 öne 1 arkaya takmak için ama sonradan bahsettiğim sebeplerden bunun gereksiz olduğunu düşündüm. Egzoz fan olarak bahsettiğim modeli taktım ancak geçici olacak çünkü egzoz fan daha önemli diye okudum her yerde o yüzden o fanın biraz daha iyisini alıp Rampage'i önde takacağım egzoz olarak da onu kullanacağım. Alacağım fanı da atayım buraya.

Thermaltake Turbo 120mm Sessiz Kasa Fanı, A2492: Amazon.com.tr

Sorum şu ki kasamda ön tarafta 2 fan yeri boş. Birisi üstte birisi altta. Yaptığım araştırmalarımda önde tek fanı bulunan kasaların fanı genellikle alta koyduğunu gördüm ancak yine de bilen insanlara da sorayım dedim. Şimdiden teşekkürler. Kullandığım kasayı da aşağıya atıyorum.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benin kasamdaki bütün yuvalarda fan var. Anakarttan ayarladım işlemci 50 derece sıcaklığı geçtiğinde yavaş yavaş çalışmaya başlıyor. O sıcaklığın altındayken ekran kartıda dahil sadece işlemcinin kendi fanı düşük devirde çalışıyor ve bununda sesi duyulmuyor. Benim tavsiyem sende benim gibi yap. Gerektiğinde fanların devreye girsin. ☺️
 

Geri
Yukarı