Fanatec 8nm vs Moza R12

hooper113

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

5 gündür araştırma yapıyorum, son aşamaya geldim ama bir türlü karar veremiyorum. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Şimdi bu ikisi arasında kaldım.

1. Seçenek:

Fanatec CSL DD QR2 McLaren Elite Bundle.
Bu Bundlenin içinde:

Csl dd 8nm.
McLaren GT3 V2 direksiyonu.
Ve csl Elite V2 üçlü pedal var. Bir de setin içine normal yuvarlak direksiyon ekleyim diyorum.
120 euroluk csl P1 v2 direksiyon alsam, hepsi toplamda 920 Euro ediyor.

2. Seçenek:

Moza R12.
Srp pedalları, Srp debriyaj pedalı ve R5 yanında standart olarak gelen direksiyon ( es steering wheel). Bu da bu haliyle 926 Euro ediyor.

Sizce hangisini alayım?

He bu arada ben daha önce hiç direksiyon seti falan kullanmadım. Hep heves ettim ama alıp kullanmaya zamanım olmadı.

Normal de çok ucuz fiyata ikinci el Thrustmaster T300 RS GT buldum onu alacaktım ama gerçeğe en yakın hissi vermezse oyuncak gibi gelirse hevesim kaçar diye iyi bir şey olsun istiyorum.

Biri kayışlı sistem biri dd sistem, acaba T300 RS kullanan biri bu yukarı da bahsettiğim ürünlerden birine geçerse eşekten inip ata binmiş gibi olur mu? Yani bariz bir fark hisseder mi?

He bir de şunu da belirteyim, dün mozanın R5'ini sipariş verecektim ama oda belki az gelir diye ve yanında gelen srp Lite pedalları kötüymüş, bu iki sebep yüzünden ondan da vazgeçtim.

Evet durum böyle, yorumunuzu esirgemezseniz çok memnun olurum.

Hemen yarın ilk fırsatta sipariş vermek istiyorum.

Ohh şimdi aklıma geldi, şunu da yazayım eksik kalmasın.
Eğer Fanatec alırsam evdeki Xbox Series S ile kullanabileceğim, bu avatajlarından biri olacak benim için. Moza alırsam iyi bir PC gerekli, çünkü evdeki PC 1050 Ti ekran kartı var ve işlemcisi öyle ahım şahım bir şey değil i5'li bir şey.
Ama illaki moza al derseniz, gider iyi bir PC de alırım sorun değil. İyi PC de burada en az 1500 Euro'dan başlıyor.

Yazmayı unuttum moza r9 da vardı seçenekler arasında ama onda da ısınma sorunu varmış o yüzden onu da eledim .

Kfkdn

Son düzenleme:
  • Csl Elite V2 ve SRP pedallar loadcell pedaldır, eğer kokpit yoksa ve masada bilgisayar sandalyesi ile kullanılacaksa kullanamazsınız. En azından pedalı sandalyeye bağlayacak bir çözüm üretmeniz lazım.
  • G29 ile T300 arasında gece-gündüz kadar fark mevcut ancak T300 ile DD sistemler arasında bu boyutta fark yok. Çok daha temiz, pürüssüz ve kesintisiz bir deneyim sunsa da, gerçekçilik beklentisini biri diğerinden daha iyi karşılamaz. Bunun için oynanan oyunun önemi büyük. Örnek vermem gerekirse t300 ile iRacing'de süren birisi, r12 ile Forza süren birinden çok daha gerçekçi bi deneyim yaşayacaktır.
  • SRP Lite pedalları kötü değil, loadcell olmadığı için sim racing için ideal değildir, giriş seviyede beklentiyi karşılar ve masaya bağlayıp bilgisayar sandalyesi ile kullanıma uygundur.
  • Xbox ile en fazla Forza serisi oynanacaksa bu kadar masrafa girmek boş yere kaynak israfı olacaktır, ACC için düşünülebilir sadece.
  • R9 ısınma "sorunu" satın alımı etkileyecek bir problem değil. Gönül rahatlığı ile bütçe dahilinde değerlendirilebilir.
Daha fazla bilgi için:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı