Fanlar dönüyor ve duruyor ancak bilgisayar açılmıyor

XATESS

Hectopat
Katılım
17 Ekim 2020
Mesajlar
462
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, 5 yıllık bilgisayarım fanları dönüyoor dönüyoor duruyor. Bir de Casper logosunda donuyordu. Tamire gönderdik, RAM'i sökmüş işlemciyi sökmüş anakartı değiştirdim demiş değiştirmemiş anlayacağınız bana giren girdi. Adam babamın arkadaşı o yüzden oraya götürüyor halbuki adam PC hakkında hiçbir bilgisi yok. "Abi PC açılmıyor", "format krdşm" "abi hoparlör bozuk", "format krdşm" hep böyleler. 4 kez tamire gitti bu adama her şeyde anakartı değiştiriyor. Değişiyor mu ondan da emin değilim. Bilgisayara 2 - 3 saniye güç gidiyor dııd ediyor tekrar başa sarıyor sürekli tekrarlıyor böyle böyle. Video da var, atayım. Benim PC bu yardım ederseniz çok sevinirim herkes PC ölmüş diyor, yeni alamam abi 2.500 TL'ye 1GB RAM'li laptoplar var, Celeron'lu bu zamanda asla PC alınmaz. O yüzden bu benim için önemli o yüzden biliyorsanız yardım edin yoksa ölmüş çöpe at falan demeyin rica ediyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'inizde bir sıkıntı var gibi duruyor. Eğer iki tane RAM varsa birini çıkartıp deneyin, eğer bir tane RAM varsa çıkaripuçlarını temizleyip tekrar takın. Hala aynı hatayı veriyorsa farklı slota takın.
 
Banlıydım arkadaşlar , Ram 1 adet var diğer slota taktım fakat çalışmadı. Ekran kartı sağlam , Tamirci benim Pentium işlemcimi söküp, Celeron takmış 2 - 3 kez dönüp açılıyordu, Intel Core 2 Duo E7200 var şuan güç kaynağı beslemiyor olabilir.. Zaten PSU eski ve 220W, Letgo'ya koydum bilgisayarı artık çekemiyorum.Üstüne para ekleyip temiz bir laptop alacağım. Yardımlarınız için teşekkürler.

Benden sonra bu konuya bakan olursa tavsiyem , PSU - İşlemci - Ram bu üçünden kaynaklanıyor veya kısa devrede olabilir..
 
PSU'nun yetersiz olup olmadığını anlaman için eğer DVD Player veya eski tarz disk okuyucu varsa kablolarını çıkartıp tekrar deneyin.
 
PSU'nun yetersiz olup olmadığını anlaman için eğer DVD Player veya eski tarz disk okuyucu varsa kablolarını çıkartıp tekrar deneyin.
Merhaba,21 yaşında PC Mühendisliği isteyen baya bilgisi olan arkadaşım PSU'nun fotoğrafını at dedi ekran kartının sistem gereksinimleri 400w en az fakat benim ki 220w 1.5 yıldır kullanıyorum ekran kartını.Ömrü bitmiş yeni alman lazım dedi sence de öyle olabilir mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı