Fanlar tekleyip 1 saniye sonra kapanıyor

taylandurdu

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Mühendisi
Bilgisayarın parçalarını söküp termal macunlarını yenileyip tekrar çalıştırmaya çalıştığımda fanlar 1 saniye dönüp kapanmaya başladı her seferinde aynısını yapıyor YouTube video yükledim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Pek çok çözümü denedim ancak bulamadım; PSU değiştirildi, işlemci değiştirildi...
Fikirlerinizi bekliyorum :)

IO chip anakartlardaki donanım müdürü gibi birşey. Genelde winbond veya ite yazar üzerinde.
Onun değiştirilmesi biraz karışık. Ama eski anakartlar için nette 20-40 TL arası fiyatlarda bulabilirsin.
Aşağıda örnek site verdim. Üzerindeki kodların uyumlu olması gerekir.

Teşekkür ederim bende gördüm bunları ama hepsi laptop için, masaüstü anakart için yedek parçayla ilgili hiç birşey bulamadım arızalı ürünlerden alıyorlar genelde sorunun IO chip olduğuna eminmiyim onu bile bilmiyorum bana söylenen buydu.

Kardeşim bende geçen aynı sorunu yaşadım bütün parçaları kasadan çıkart dışarıda dene işlemi yine olmuyorsa ya bi kablo bir yere sürtüyordur. Ondan kısa devre oluyodur. Yada(benim sorunumu çözen) cd player kablosunu bağlama veya ek herhangi bişeyi sadece ana parçaları bağla dene yine olmazsa ekran kartını çıkar bi de öyle dene belki onda sorun vardır."yani psunun gücü yetmeyip oluyor"
Hocam zaten dediklerinizin hepsi yapıldı videoda da görebilirsiniz mesajlarda da var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı