Far Cry 3'te 2-3 saniyelik kitlenmeler

Ismail Demir

Hectopat
Katılım
10 Ağustos 2012
Mesajlar
27
Ben yaklaşık 1 haftadır deliler gibi FC3 oynuyorum. Özellikler optimumda AA kapalı. Ben 1 haftadır en ufak bir problem olmaksızın oyunu oynarken hatta dün gece 4 saat oynadım en ufak bi kasma bile olmadı fakat bugün açtığımda diğer arkadaşların dediği gibi 2 3 saniyelik kitlenmeler oluyor. Daha dün rahat rahat oynarken bugün neden böyle oldu? Bi fikri yada çözümü olan var mı ?
 
Oyunlarda anlık takılmaların nedeni işlemci sıcaklığıdır, stok mu kullanıyorsun? Ayrıca sıcaklık değerini yazar mısın.
 
Oyunlarda anlık takılmaların nedeni işlemci sıcaklığıdır, stok mu kullanıyorsun? Ayrıca sıcaklık değerini yazar mısın.
Hocam tam açıklayamadım sanırım. 1 haftadır aynı bilgisayarla deliler gibi oynuyorum full ayarlarda herhangi bir sorun olmuyordu. Ayrıca ekran kartında soğutucu var fakat işlemci stok fan. Bu problem dün başladı sadece çarşamba akşamı en ufak bir sorun yoktu. Hatta bilmiyorum ne kadar alakası var fakat şu Metro2033'ü bedava steamden kurdum, ondan sonra oldu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok sık mı yaşıyorsun bunu belki dün de vardı bu farkında değildin? Kaç dakikada bir oluyor anlık donmalar?
 
Vallahi 3 4 dakikada bir 3 4 saniyelik donmalar oluyor. Stealth bazlı bir oyun olduğu için de en ufak takılma rezil ediyor oyunu bildiğiniz üzere. Daha önceleri en ufak bir takılma bile yoktu. Eve şimdi geldim bir defa daha deneyeceğim inşallah sorun kendi kendine çözülmüştür yoksa gene buradayım :D

- - - Güncellendi - - -

Yok hocam ya. Tam tersine takılmalar arasındaki süre azaldı, takılmaların süresi artmış. Ya anlamıyorum 1 gün önce rahat rahat oynadığım oyun 1 gün sonra neden sorun çıkarır.
 
Metro 2033 beraberinde Steam kurduruyor diye biliyorum. Metro 2033 her halükarda Steam hesabınızda. Denemek amaçlı Steam'i kaldırın bakalım sorun düzelecek mi. Bu arada oyun için yeni 1.03 yaması çıktı (henüz bu yama kırılmadı) ve sürüm notları şu şekilde:


* Steam sürümü için Rusça ve Çek dil desteği eklendi.
* 32 çekirdekten fazla bilgisayarlarda olan sorun giderildi.
* ULC ayrıcalıklarıyla birlikte gelen aktivasyon anahtarlarıyla ilgili sorunlar giderildi. ULC içeriği aktivasyon esnasında doğrudan devreye girecek.
* Çalma listeleri ve kullanıcılar tarafından yapılan haritalarda yön bulma iyileştirildi.

Bir de oyunu biraz oynadıktan sonra çıkıp Başlat > Bilgisayar'a sağ tık > Yönetim > Olay Görüntüleyicisi > Windows Günlükleri > Yazılım bölümüne bakın bakalım sistem ne hatalar veriyor.
 
Aynı sorun bende de oluştu. Birader öyle bir haftadır sorunsuz oynuyordum, sonra ertesi gün bir açtım FPS oranı düştü. Ardından Advanced SystemCare ile temizlik yaptım, tekrar açtım FPS düzeldi ama 3-4 dakikada bir oyun 2 saniyelik bir şey takılıyor, sinek küçük ama mide bulandırır sözü var ya ahan da buraya cuk diye oturuyor :) Var mıdır bir çözümü arkadaşlar, yardım ederseniz çok müteşekkir kalacağız. Sistemim i7 işlemci 2.4 ghz with turbo 3.4 ghz. 2 GB GT640M, 8 GB RAM.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Denedim ama olmadı, yine takılmalar meydana geliyor. Benim anlamadığım durduk yere niye böyle bir şey başladıgı. 1 hafta boyunca sorunsuz oynadım ve oyun harika gidiyordu ama şimdi yok arkadaş takılıp duruyor. 3-4 dakikada bir 2 saniyelik bir şey.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı