Far Cry 6 inceleme

Fatih_42

Hectopat
Katılım
24 Mart 2019
Mesajlar
545
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Far Cry serisini seven biri olarak Far Cry 6'yı da 36 saat oynayarak bitirdim. Öncesinde Far Cry 3, Far Cry 4, Far Cry Primal, Far Cry 5 ve Far Cry New Dawn oyunlarını oynadım. Öncelikle belirteyim oyunu beğendim. Fakat eleştireceğim noktalar var. İlk olarak yapay zeka kötü. Çoğu yerde saçmalıyorlar. Önceki oyunlarla aynı mekaniklere aynı silah vuruş hissiyatına ve aynı araba sürüş dinamikleri var. Ubisoft seni severim ama hiç mi değiştirmez hiç mi uğraşmazsınız bu konu üzerine? İnanılmaz gerçekten. Hikayesi güzel ama hiç ters köşe olduğum bir an olmadı. Açık dünyasında çok canlılık yoktu ama yine de idare eder diyebilirim. Pozitif olarak şunları söyleyebilirim. Surpremo adı verilen bir silahımız var ve cidden oyunun eğlence dozunu artırmış. Oyunun hikaye sunumu ara sahneler falan güzel olmuş ona uğraşmışlar belli. Ayrıca şunu belirteyim oyunun başlangıcında karakterin erkek mi yoksa kadın mı belirleyebiliyorsunuz. Ben kadın seçmiştim bunun sebebi de kadın karakteri oynayıp seslendiren kişi Türk asıllı nisa gündüz olması. Gerçekten başarılı bir performans ortaya koymuş. Silah çeşitliliği de iyiydi. Bir Far Cry oyununda ilk defa karakterlerle bağlılık kurdum kendimce. Bunun hikaye sunumu ile de alakası var tabii. Oyunun ana düşmanlarını öldürdüğümüz bölümlerde 2'si hariç diğer düşmanların görevlerinin aksiyon dozajı bayağı yüksekti orasını beğendim. Teknik olarak da optimizasyonu güzeldi ve ilginçtir ki bug ile karşılaşmadım. Bahsetmediğim yerler elbette vardır affola.
Puanım 7/10

Spoiler!
Kaybettiğimiz karakterlere cidden üzüldüm yahu. El tigre, jonron, carlos montero, clara garcia r. I. P
Ayrıca anton oğlunu öldürmek ne demek? Ne sapık adammışsın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok fazla ara sahne ve tek düze görevlerden bahşediyor bir çok kişi. Hatta Far cry 6 çıktı diye doğru düzgün haberini bile görmedim. Kimseyle heyecanlandırmayan bir oyun belliki.
 
Yapay zeka artık gelen bir sorun oldu galiba. Deathloop'ta bile en büyük sıkıntı o. Vurup geçiyorum ve yanındaki adam farkına bile varmıyor.
 
Çok fazla ara sahne ve tek düze görevlerden bahşediyor bir çok kişi. Hatta Far cry 6 çıktı diye doğru düzgün haberini bile görmedim. Kimseyle heyecanlandırmayan bir oyun belliki.

Çünkü 3. oyundan beri aynı oyunu yapıyorlar ondandır. Grafik motoru bile aynı hala.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı