Fare Hareketi ile CPU Kullanımı Artıyor

Gheky

Kilopat
Katılım
14 Şubat 2016
Mesajlar
186
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık birkaç haftadır başıma gelen bir problemi internetten detaylı araştırmalarıma rağmen çözemedim. Öncelikli olarak oyunlarda hafif fare ibresi takılmaları ve bazen küçük çaplı donmalar yaşıyordum. Ben de MSI Afterburner kullanarak CPU değerlerine baktım ve Intel i5 6500 olan işlemcimin DotA 2 gibi orta segmentteki bir oyunda %100 olarak kullanıldığını gördüm (arkada herhangi bir program açık değildi). Sorunun fare hareketlerimde olduğunu güç de olsa algılayabildim. Fareyi oynatmadığım takdirde %50'lere düşen CPU kullanımı, fareyi haraket ettirdiğim esnada %100'e kadar çıkıyor. Masaüstünde ise fareyi hareket ettirmezken %10, ettirirken ise %30'a kadar arttığını görüyorum. Yani fare hareketi CPU'YU %20 oranında kullanmakta. Öncelikle hatayı çözmek için yapmış olduğum bazı girişimlerden bahsedeceğim.
  • *Ekran kartını güncelledim
  • *Farenin USB portunu değiştirdim
  • *Fareyi USB 3.0'dan 2.0 portlarda denedim
  • *BIOS'u fabrika ayarlarına döndürüp, sonra güncelledim
  • *Fareyi değiştirdim
Bütün bunları yapmama rağmen sorunu çözemedim. Bazı insanlar 'USB 3.0'dan PS/2 portuna geç' şeklinde yazsa da oyunlara önem veren biri olarak bu portun beni USB 3.0 kadar tatmin etmeyecek olması korkutuyor. Önerebileceğiniz başka bir yol var mı?

Soldaki görsel fare hareketi olmadığında, sağdaki görsel ise fare hareketi olduğu zamandaki değerleri göstermektedir.

1.png
2.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu olayı kendim test ettim. Fare erişim kolaylığından büyütüp renkli olarak kullanmama rağmen CPU inanılmaz bir artış göremedim. Atıyorum %1 CPU kullanımı varsa %3 ya da %4 gibi artıyor.
Screenshot_1.png
Kullandığın fare için harici bir yazılım var mı? Varsa onu kaldırıp deneyin.
Ayrıca sistem özellikleri performans sekmesindeki ayarları kurcalayın.
Screenshot_2.png
Aygıt yöneticisi ve Windows ayarlarından fare sürücüsünü tamamen kaldırıp tekrar kurmayı da deneyebilirsiniz.
Ayrıca Kaspersky IS ve Malwarebytes ile tarama gerçekleştirin.
 
Dediğiniz bütün çözümleri denedim fakat maalesef sorunum çözülmedi. Ayrıca %4'lük bir artış değil, oyun içi, atıyorum %40 CPU kullanımı olması gereken bir oyunda CPU kullanımı %100'e kadar çıkıp, fare imlecini kastıracak duruma dahi geliyor. Ve şunu fark ettim ki, CPU kullanımı açılan sekme ile doğru orantılı olarak artıyor. Mesela açmış olduğum bir sekme %20 CPU kullanımını arttırırken, üç sekme açınca %60 civalarında CPU kullanımı artıyor. Ve yukarıda da bahsettiğim gibi fare imlecini hareket ettirmeyle de doğru orantılı olarak artıyor.
 
Birkaç virüs programıyla bilgisayarımı taratmama rağmen herhangi bir virüs yazılımı veya Keylogger görmedi. USB Polling Rate'i de faremin programı vasıtasıyla düşürdüm fakat CPU kullanımında çok da bir değişim göremedim maalesef. Yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim.
 
Aynı sorunu yaşıyorum ilk olarak sıcaklık diye düşündüm ama sonradan işlemci kullanımı olduğunu anladım oyunlarda özellikle aşırı derece fare takılması yaşıyorum bununla alakalı bir konu açtım ama kimse konumla ilgilenmedi.
 
Ben komple anakartı değiştirerek çözüm buldum. Sorunu 1 sene çözemeyince böyle bir çözüm yöntemine başvurdum.
kanka pc o zamanlar oyunlarda cpu çok kulanıyomuydu gpu az mesala bende şuan öyle oyunda gpu 30% kulanıyo

Ben komple anakartı değiştirerek çözüm buldum. Sorunu 1 sene çözemeyince böyle bir çözüm yöntemine başvurdum.
anakartdan sanırım darboğaz diyolarda bence ondan diyil . saçma olay oyunda fps düşmesi gereken yerde kalkıyor yükselmesi gereken yerde düşüyor bence ana kartdan
 

Geri
Yukarı