Fare tuşu bozulunca garantiye gönderilmeli mi?

FantastikTürk

Megapat
Katılım
11 Aralık 2016
Mesajlar
8.870
Makaleler
7
Çözümler
23
Elimde Cooler Master Masterkeys Lite L Combo klavye ve fare seti var. Bir haftadır farenin kaydırma tekerleğinin tuşu bozuldu (Kaydırması değil tuşu). Cooler Master'la iletişime geçtim beni garantisi (Vektron Elektronik)'e ilettiler. İletişime geçtim ve bana garantiye göndermemi söylediler (Garanti devam ediyor). Ben de uzakta oturduğum için ve bilgisayarı her gün kullandığım için tereddüt ettim açıkcası. Sizce göndermeli miyim? Yani o tuşu pek kullanmıyorum zaten bana bir zararı yok ama ya diğer tuşlar da bozulursa diye bir şey geldi. O yüzden göndermek de istiyorum aslında. Sizce ne yapmalıyım? Göndermezsem ne kaybederim?
 
Garantiye ver tabi. O tuş şuan lazım olmuyo diye hiç olmayacak anlamına gelmiyor. Zaten böyle durumlarda tamir yerine yenisini veriyorlar genelde tabi Logitech böyle yapıyo diğerlerini bilemem. Ben olsam 2-3 gün idare eder verirdim garantiye.
 
Cooler Master Fanzone'ye attığım ticket'ten şöyle bir geridönüş aldım :
"
Dear Sir/Madam,

Thank you for your inquiry.
We are sorry to hear this problem.

Unfortunately has your mouse become faulty when the scroll button is no longer working correctly.

When your mouse (combo) is faulty you should go back to the shop where you bought it within the first 2 years of use (1 year in the UK) for a replacement or refund.

If the shop can’t help you then you can always contact us again for a RMA.
We are sorry for any inconvenience.

Kind regards,

Cooler Master support
"
İşte aldığım yere iade etmemi veya değişim yapmam söylenmiş. Eğer mağaza yardımcı olmazsa kendileriyle iletişime geçip RMA yapabilirim demişler.
Benim takıldığım kısım CM Türkiye beni Vektron Elektronik'e yönlendirmişti. Burada aldığım mağazaya gitmem söylenmiş. Şimdi ne yapmam lazım? Hepsiburada'dan değişim mi isteyeyim yoksa Vektron Elektronik'e mi göstereyim?
@@Cooler Master Türkiye
 
Hepsiburada'dan aldıysan bu sana gelen maili de ekle, değişim talebinde bulun. Eğer değişim yapamayız derlerse Cooler Master ekibine de ki, bu smartass'ler bana değişim yaptırtmıyo. Bu işi hele bi çözek ellam de mevuzu hallolur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı