Fareyi hareket ettirince görüntü kayıyor

doublei8

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, forumda yeniyim. Bir sorunum var kendim çözmek için uğraştım ama çözemedim, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bugün sabah bilgisayarı açtığımda fareyi hareket ettirdiğimde uzayıp kısalan şekiller gördüm. Bunun yanında Call of Duty Warzone'a girdiğimde ekranda yeşil üçgenler oluşuyordu. Bunun yanında arada ekranda karıncalanma meydana geliyor ve tarayıcıyı açtığımda harfler birbirine giriyor ancak sonra hemen düzeliyordu. Ama ne oluşan renkler belirli bir aralıkla ekrana geliyor ne de karıncalanma. Tamamen rastgele şekilde çıkıyorlar.

İşletim sistemi olarak Windows 11 kullanıyorum. Ekran kartım MSI Armor RX 570 8 GB 256 bit. İşlemcim i5 8500. monitörüm ASUS VG278 qf modeli ve DisplayPort kablosu kullanıyorum. Farklı bir monitör ve farklı bir kablo denedim ancak sorun düzelmedi. Konuyla ilgili görsel ekliyorum. Bahsettiğim sorun Windows görselinin soluna doğru uzayan şekil. Format atıp temiz kurulum yaptım, tüm sürücüleri güncelledim. Ekran kartı yuvasını kontrol ettim. Voltajla alakalı bir sorun olabilir diye BIOS pilini çıkartıp daha sonra tekrar taktım. RAM'ler için de aynı şeyi uyguladım. Ama sonuç yine aynı. Dediğim gibi yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-01-10 at 00.22.36.jpeg
    WhatsApp Image 2022-01-10 at 00.22.36.jpeg
    99,4 KB · Görüntüleme: 171
Yani
Bundan tam olarak nasıl emin olabilirim peki yani herhangi bir test ya da başka bir şey?
Böyle bir sorun ya bir virüsten kaynaklıdır ya monitör veya kablodan ya da sistem bileşenlerinin birinin arızasından başka yolu yok format attığınıza ve başka monitör denediğinize göre sonuç oraya varıyor başka bir ekran kartı takmayı deneyin veya ekran kartınızı başka bir bilgisayara takmayı deneyin

Eğer yazılımsalsa formatla veya güncellemeyle düzelecektir. Ekran kartından kaynaklanmadığını anlamak için varsa dahili ve harici ekran kartlarını sırayla devreden çıkararak sorunun devam edip etmediğini deneyin. Sistemde tek ekran kartı varsa başka bir kart bulup takmayı deneyebilirsiniz.
Dün akşam bilgisayarı kapatırken bir sorun yoktu. Bu sabah uyandığımda başladı.

Bilgisayarı normal bir şekilde mi kapattınız? Öncesinde oyun vs oynadıysanız yüksek sıcaklıklara çıkmış ekran kartı birden kapanınca lehim çatlaması yapabiliyor.

Eğer yazılımsalsa formatla veya güncellemeyle düzelecektir. Ekran kartından kaynaklanmadığını anlamak için varsa dahili ve harici ekran kartlarını sırayla devreden çıkararak sorunun devam edip etmediğini deneyin. Sistemde tek ekran kartı varsa başka bir kart bulup takmayı deneyebilirsiniz.

Bilgisayarı normal bir şekilde mi kapattınız? Öncesinde oyun vs oynadıysanız yüksek sıcaklıklara çıkmış ekran kartı birden kapanınca lehim çatlaması yapabiliyor.
Oyun oynadım ancak sonrasında hemen kapatmadım bilgisayarı. Bir süre daha youtubeda vakit geçirip öyle kapattım. Eğer dediğiniz gibi donanımsal bir sorun varsa yapabileceğim bir şey var mı peki?

Sorunun ekran kartında veya ekran kartı yuvasında olduğunu öğrenmek için bu yöntemleri uyulayabilirsiniz.
Bilgisayarınıza başka bir ekran kartı takmak.
Ekran kartınızı başka bir bilgisayara takmak.

Oyun oynadım ancak sonrasında hemen kapatmadım bilgisayarı. Bir süre daha YouTube'da vakit geçirip öyle kapattım. Eğer dediğiniz gibi donanımsal bir sorun varsa yapabileceğim bir şey var mı peki?

Ekran kartında lehim çatlaması yaşandıysa yapabileceğiniz hiçbir şey yok, tamir ettirilmesi gerekiyor. Ama sizin sorununuz illa budur demiyorum, yazılımsal olması çok olası. Bir süre gözlemleyin, söylediğim gibi ekran kartlarını ayrı ayrı deneyin, sorunun kaynağını daha iyi anlarsınız. Eğer yazılımsalsa önceki Windows sürümüne dönebilir veya format atabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı