Farklı CFM değeri hava akımını etkiler mi?

Sam Bridges

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
SS 120R: SilverStone 120R
F34: Arctic Freezer 34
Egzoz: Henüz karar vermedim

F34'e iki tane SS 120R takacağım, F34 ile gelen bir tane de ~67CFM'li Arctic P100 fan geliyor, bu fanı başta egzoz olarak düşünmüştüm ama sonradan aklıma bu olay geldi, SS120 ~92 CFM değerine sahip, egzoz olarak düşündüğüm fan ise ~67. Soğutucudan gelen yüksek hava akımı, egzoz fanın görece düşük CFM değeri yüzünden içeride sıkışır mı, yani egzoza da bir SS120 koymalı mıyım? İçeride hava akımını en iyi düzeyde yönetmek istiyorum.

Teşekkür ederim.

Fans.jpg

Soğutucu bloğundaki farklı CFM değerleriler sorun yaratabilir ama egzoz fanın CFM değeri düşükte olsa çok fark olmaz. 67 CFM idare eder. Eğer ki üstte de fanınız varsa o sıcak hava her türlü atılacaktır.

Hocam büyük ihtimalle egzoz ve egzoza en yakın soğutucu arasında çok kısa bir mesafe olacağından SS120R'dan bir tane daha sipariş verdim. Şimdi de bir ARGB kontrolcü alacağım.

İyi yapmışsınız güle güle kullanın😊
Hocam ürünler elinize geldiğinde, taktığınızda test yapar mısınız boşta ve yükte sıcaklık kaç derece düşecek acaba merak ettim😀

Hepsini, aklınıza bile gelmeyecek kombinasyonları test edeceğim :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı