Çözüldü Farklı frekans hızına sahip RAM kullanılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pelfs

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
MSI 460M
İşlemci
Intel i5 10400F
2x8 2666MHz RAM kullanıyorum. 1x16 alıp 24 GB yapmak istiyorum. Alacağım 16 GB RAM için 3200MHz düşünüyorum. 2666MHz ile beraber çalıştırabilir miyim? Eğer çalışırsa ne gibi sorunlarla karşılaşırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemcin 2666Mhz'den fazla bellek frekansını desteklemiyor. Her halükarda 2666'dan fazla değer alamazsın. Ha eğer takarsam ne olur diye soruyorsan yeni takacağın bellekle 2666 almaya devam edersin. Çalışırlar diye garanti veremiyorum 2x8 2666 ile çok sağlıklı çalışan bir sisteme çomak sokmuş olursun, sistemin kararsız hale gelebilir. En iyisi böyle bırakmak.
İşlemcin 2666Mhz'den fazla bellek frekansını desteklemiyor. Her halükarda 2666'dan fazla değer alamazsın. Ha eğer takarsam ne olur diye soruyorsan yeni takacağın bellekle 2666 almaya devam edersin. Çalışırlar diye garanti veremiyorum 2x8 2666 ile çok sağlıklı çalışan bir sisteme çomak sokmuş olursun, sistemin kararsız hale gelebilir. En iyisi böyle bırakmak.

Çözüm
Teşekkür ederim.

Kullandığın işlemci i5 10400F ile 2666Mhz den yukarısı alınamıyor. 11400F ile 3200Mhzlere ulaşılabiliyor. Ayrıca anakartın resmi sayfasında paylaşılan bilgilere baktığımızda da maximum rem hızı değeri 2933Mhz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…