Farklı marka RAM'ler uyumlu olur mu?

kazimm

Centipat
Öncelikle merhaba. Konunuza dahil olmak istedim. Bende 4 kanal olacak şekilde RAM bulunuyor. Bunun 3 adedi sağlamdı, 1'i arıza verince internetten 8 GB RAM siparişi verdim ama markasına falan dikkat etmedim diğerleri ile aynı özellikleri taşıyor mu diye. Bana sıkıntı yaşatır mı veya ne yapabilirim? Teşekkür ederim.

Genelde RAM eklerken aynı RAM'i almaya çalışmalısın. Örneğin benim RAM'im G.Skill Ripjaws 8 GB 3000MHz ve CL16 ben gidipte 2400MHz ve CL15 RAM alırsam bilgisayarım RAM'i en 2400MHz CL15'de çalıştıracaktır. Ama pek sıkıntı olucağını sanmıyorum YouTube'den izlediğim videolarda 4 farklı RAM'i takıp test edip sorun yaşamayanda var sistemi çöken de var ona keşke dikkat etseydin.

CL değerinden emin olmasam da Corsair, HyperX gibi kaliteli markaların RAM'leri farklı MHz değerlerine de sahip olsa çalışabiliyor. Ama garantisini veremem.

Yani en kısa yolu diğer RAM leri sökmek ve 2 adet aynı marka ve aynı özellikleri taşıyan 8x2 GB RAM alıp işi garantilemek daha mantıklı. Teşekkürler

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı