Farklı model RAM'lerin RGB'si senkronize olmuyor

Daha fazla  
Anakart
gigabyte b550 aorus elite v2
Merhaba. Teknobiyotik'ten RAM'lerimi yükseltmek için RAM sipariş ettim ama aldığım RAM'lerin RGB'leri uyumlu bir şekilde çalışmıyor. Üstelik Kingston Fury CTRL yazılımı da hata veriyor. Ne yapabilirim?
RAM modelleri.
Hazli hazırda PC de bulunan RAM modeli: KF436C17BBAK2/16
Satın aldığım RAM: KF436C17BB2AK2/16
Not: Teknobiyotik destek "herhangi bir sorun olmaz" cevabını verdi.

Teknik acıdan evet bir problem olmaz hocam. Ancak göze hoş gelmesi için aynı renk olmasını istiyorsanız o konuda pek bilgim yok. BIOS'tan ayarı olabilir belki. Lakin Teknobiyotik'in verdiği cevap doğru.

RAM'ler birbirinden farklı. Senkron çalışması beklenemez. RGB şeritleri ve RAM blok yükseklikleri bile birbirinden farklı. Senkronizasyon için Kingston'un kendi yazılımında böyle bir destek varsa ya da Aura Sync gibi özelliklere sahipser RAM bellekleriniz o zaman anakart yazılımından RGB kontrolü senkron yapılabilir.
*Bu arada RAM'lerden biri AuraSync desteklerken diğeri infrared Sync destekliyor. Senkronizasyon uygulamaları birbirine uymuyor.

Zaten ben sadece mor renkte kullanıyorum mora çekebileyim yeter bana. Yardımcı olur musunuz?

RGB Fusion 2.0 uygulaması ile deneyin. RAM'ler için Rainbow renklendirmeye kadar deneyin. Eğer ki senkron çalışırsa çok renkli kullanabilirsiniz. Senkron çalışmazsa tek renk denersiniz. Muhtemelen tek renk çalıştırmada sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.

Zaten bilgisayarımda Gigabyte yazılımını kullanıyorum ama RAM'i görmüyor.

Zaten bilgisayarımda Gigabyte yazılımını kullanıyorum ama RAM'i görmüyor.

KF436C17BBAK2/16 olan RAM RGB Fusion destekliyor. Görmesi gerek. Görmemesinin sebebiyle ilgili maalesef bilgim yok. Kingston'un uygulamasıda çalışmıyorsa maalesef önerebileceğim bir çözüm yöntemi yok.

KF436C17BBAK2/16 olan RAM RGB Fusion destekliyor. Görmesi gerek. Görmemesinin sebebiyle ilgili maalesef bilgim yok. Kingston'un uygulamasıda çalışmıyorsa maalesef önerebileceğim bir çözüm yöntemi yok.

Görse bile diğer RAM'i nasıl diğer RAM'in rengini değiştireceğim.

Bilemiyorum galiba iade edeceğim.

Fusion arayüzü 4*12 pin aralıklı algılıyor. Yani iki RAM'de aynıymış gibi görüyor. RAM'in şekliyle ilgilenmekten ziyade pinleri programlamaya odaklı çalışıyor. Fusion takılı olan RAM'in geriye dönen pin yoğunluğunu algıladıktan sonra sizin ayarladığınız renk ayarında renkleri vermeye çalışıyor sadece. Diğer RAM'i de ARGB şeriti renklendirir gibi renklendirmeye çalışacaktır. Fakat görmemesi en büyük sorun şu an.

Millet bir çözüm buldum paylaşmak istiyorum
Çözüm: Biraz araştırma sonucu ASUS Armoury Crate programının 2 RAM içinde desteklendiğini gördüm şu an tek renk için bir sorun yok ama farklı modlarda sadece ilk 3 RAM çalışıyor diğeri gruptan dışlanıyor nedenini bilemiyorum.

ama o dışlanan ram olayını nasıl çözebilirim bilemiyorum

Dışlanan RAM için bir çözüm yolunuz var mı çünkü o RAM Armoury ile ayarlamak için önce modu seçip PC'yi yeniden başlatmam lazım biraz meşakkatli yardım eder misiniz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…