Evet dostum Almanya'da olan iç karışığı engellemek için örülen duvarın sebebini liberalizme bağladım. Feministler kadar iyi senaryo yazıyorsunuz tebrik ettim vallahi.
Umarım sen de batıya doğru kaçarsın (muhtemelen canına minnettir, dünden razısındır) da sen ve senin gibilerden kurtuluruz. Bize bu ülkenin sıralarında yetişen ve bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak, Türk insanlara ihtiyacı var. Batı hayranlarına değil.
Ülke iki bloğa bölünmüş, dünyadaki iki kutuplu düzenin iki ayrı parçaları olmuş sen iç karışıklık diyorsun. Bu konudaki tarih bilgini tekrardan gözden geçirmeni öneriyorum.
Ben Batı'dan Doğu'ya geldim. Liberalizm'in Doğu-Batı ile alakası yok. İstersen sana tanımı ekliyim:
"bireyin özgür olmasını ve ekonomik güçler arasında özgür yarışmayı, devletin bireyler, sınıflar ve uluslar arasındaki ekonomik ilişkilere karışmamasını isteyen siyasal ve ekonomik öğreti." Liberalizm bu kadar basit bir tanımdır. Siz bence Emperyalizm ile Liberalizmi karıştırarak, Batı'nın uyguladığı Emperyalizm yerine Liberalizmi hedef alıyorsunuz.
Dediğim gibi ben Balkan Türküyüm. İstesem Kosova'dan Almanya'ya giderdim. Ama ben Türkiye'ye geldim 20 yaşımdan sonra. Yaklaşık 8-9 senedir de Türkiye'de ülkeme katma değer katıyorum.
Bence siz de Doğu-Batı saplantısından çıkın derim. Farklı dünyalar da var.
Hatta bu Doğu-Batı muhabbetini oluşturan da iki kutuplu dünya düzeni isteyen Emperyalist fikir babalarıdır. İyi geceler.