Fatih Portakal: "Altılı Masa'nın adayı %99.9 Kılıçdaroğlu"

1.PNG
 
Fatih Portakal tarafından Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in “Cumhurbaşkanı olarak seçilen kişi, bir daha siyasete geri dönemeyecek” kuralına bağlı olarak yapılan basit bir analiz.

66 yaşında olan Mansur Yavaş’ın halen bariz bir şekilde adaylık şansı olduğu gibi, 52 yaşında olan Ekrem İmamoğlu’nun da Cumhurbaşkanı olduktan sonra siyaseti bırakması beklenebilir.

Bu neden kişisel bir karar olduğu için bu yapılan analiz basit ve yanlış.

Siyasi aktifliği, yaşı, düşünce yapısı ve kapsayıcılığı ile birlikte ben halen Ekrem İmamoğlu’nun adaylık konusunda en fazla tercih edilmesi gereken isim olduğunu düşünüyorum ki anketlerde en yüksek kazanma oranı da kendisinde.

Mevcut hükümet tarafından yıllar içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerinde oluşturulan “başaramaz” algısının muhalif kitle üzerinde de etki yaratmış olması da aslında ciddi bir sürü psikolojisi örneği gibi duruyor.
 
Bu arada mevcut hükümet tarafından yıllar içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerinde oluşturulan “başaramaz” algısının muhalif kitle üzerinde de etki yaratmış olması ciddi bir sürü psikolojisi örneği gibi duruyor.
Peki sizin başarabileceğine dair inancınızın kaynağı nedir?

-Ekonomik vaatleri her muhalefet partisinin verdiği basit vaatler.
-Kendi partisini yönetmeyip 12 yıldır hiç bir başarısı olmadığı ortada.
-Muharrem İnce'ye kendisi bile güvenip partiyi bırakmadı ve ardından cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi ve gayet iyi oy topladı o kadar destek görmemesine rağmen, sonra adam partiden ayrılmak zorunda kaldı.
Daha sayayım mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı