Faturasız iPhone alınır mı?

Şimdi garantisi için endişe etmiyorum, ama telefon elimde kitlenirse hiç bişey yapamam, yurtdışı veya yurtiçi olmasıda önemli değil, benim korkduğum şey telefonun kapanması, birkaç video izledim telefondan icloud Kapalı şekilde alınması lazımmış ondan sonra imei olaylarıda var, şimdi demeye çalış tığım bunları kontrol ettikden sonra fatura ne işe yarıyacak? Sonuçta icloud du felan bende

Siz telefonu alırken sadece icloud dunu mu kontrol ettiniz?
Telefonu zaten sahibi hali hazırda kullanıyordu. Aldım kamerasını, sesini, ana ekran tuşunu kontrol ettim. Sonrasında cihazı sıfırladı teslim etti bana.

IMEI ve seri numarasını karşılaştırman yeterli. Apple cihazlar için önemli olan iki şey bu. Faturanın pek bir önemi yok. Eğer cihazdaki IMEI ile seri numarası eşleşiyorsa sorun yok demektir. Eşleşiyor dediğim birbiri ile değil, Apple kayıtları ile eşleşiyorsa veya pasaport kaydı ile eşleşiyorsa demek yani.

Yalnız burası çokomelli! Eğer cihazda iCloud varsa mutlaka alacağınız kişinin kaldırmış olduğundan emin olun. Eğer cihazı size satar ve giderse. Sizin de güncelleme yapmanız veya sıfırlamanız gerekirse güvenlik gereği son yüklü olan iCloud'un şifresini ister cihaz. Bu şifre olmadan da cihazı açamazsın asla. Kilitli kalır. Apple Desteği arasan bile onlar da bu cihazın fatura sahibini isterler sana vermezler şifreyi. Cihaz elinde patlar kısacası.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı