Fazla Kiloluyum Vücut Geliştirmeye Gitmeli Miyim ?

qweqweee

Kilopat
Katılım
5 Temmuz 2013
Mesajlar
2.692
Makaleler
4
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ben fazla kiloluyum. Önceden fazla canımı sıkmazdı ama kilo ilerledikçe göğüslerim de büyüme başladı. 2-3 senedir denize bile gidemiyorum. Her gittiğimde kavga çıkıyor. Arkadaşlarım vücut geliştirmeye filan git diyor. Kaç kere diyetisyene gittim ama herhangi bir spor yapmadan da verilmiyor.

Kilom 102. Yemeği kısıp az yürüyünce 1-2 haftada 92 düşüyorum. Ondan sonra bildiğiniz bugda kalıyorum :)
 
Kilo vermek için spor salonuna gitmene gerek yok. Koşarak da çok kolay kilo verebilirsin. Benim tavsiyem önce kilo ver daha sonra yazıl. Tabi senin kararın salondaki bilgili arkadaşlar sana daha farklı yardımcı olabilirler.
 
Hocam vücut geliştirmeye gittiğinde seni zaten öncelikle cardio (yağ yakma) programına alırlar yağ yakman için ağırlık çalışmanın sana bi faydası olmaz. Sen elinden geldiğince "diyetle birlikte" koşu yapmaya ve imkanın varsa yüzmeye çalış. Ama tabiki bi spor salonuna gidip bilgi alman daha yararlı olacaktır :)
 
Önce 80-90 kiloya düşmelisin. Ondan sonra kardiyo ağırlıklı, hafif ağırlıklarla başlayabilirsin. Beslenme çok önemli. Protein ağırlıklı ve düzgün beslenirsen vücudun çok güzel olacaktır eskiye nazaran.

Vücut geliştirme sabır işidir.
 
Arkadaşlar zaten benim istediğimde ben evde olunca bu koşu işini yapamıyorum. Orada dediniz gibi yağ testleri % kaç gibi ölçmeler yapıyorlar. Önceliğim zayıflamak. Ne kadar da kaslarım çok olmasa baya güçlüyüm. 4-5 aylığına güreşe de gitmiştim. Birde kızlara eskiden önem vermezdim ama artık bir sevgili yapmak istiyorum. Bir başka konuda da asosyalliğimi anlatacağım.
 
Hocam konu sapacak ama kızlar vücuda değil cebe ve dile bakıyor bu devirde :) Ama tabikide dış görünüş insana çok şey katar sabırlı olmalısın. Birde önerim olacak p90x'i araştır hocam.
 
Aynen dış görünüşüm çok kötü. Ancak milletin bilgisayarına, telefonuna filan bir şey olacak ki yanıma gelsinler. Bunlar sadece kızlar. Bazı kızlarla ise muhabbetim çok iyi. Sessiz ve iyimser biriyim. Kimseye zararım olmaz. Yoksa yanıma kimse uğramaz.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı