FC 25'te titreme ve ani FPS düşmesi

MatttDamon

Megapat
Selamlar,

Belirttiğim sistem üzerinde, 2K çözünürlükte Ultra ayarlarda FC 25 oynuyorum.
Genel olarak iyi FPS değerleri alıyorum (190-220 arası) fakat oyun oynama esnasında ara ara paslarda veya uzun toplar esnasında sanki kasıyormuş gibi titremeler meydana geliyor. Örnek olarak bir maçta en az 7-8 defa bu durumla karşılaşıyorum ve biraz rahatsız edici oluyor. Titremeler esnasında FPS düşmesi da yaşanmıyor ilginç bir şekilde.
Aynı zamanda kornerlerde ve duran toplarda forumdaki çoğu arkadaş gibi bende de epey FPS düşme durumları da mevcut.

Pencere modu veya tam ekran modu, V-Sync aktif etme, FPS'i limitsiz, 144 veya 120'ye sabitleme, Hz'i 120 veya 144'e sabitleme, telli saçı kapatma gibi birçok kombinasyonla denemeler yaptım fakat hala aynı sorunu yaşıyorum. Bunun yanında NVIDIA ayarlarından V-Sync'i aktif hale getirme ya da "Fast" moduna almakta bir çözüm olmadı. Bir de appdata içerisindeki oyun dosyalarını silip oyuna tekrar girmekte yine bir çözüm yaratmadı.

Sizlerden bu sorunu yaşayanlar var mı, eğer varsa sorun oyun kaynaklı mı yoksa başka bir ayar mı yapmak gerekiyor?
Şimdiden çok teşekkür ederim!

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu NVIDIA ayarlarını bir dene. Oyun içinden V-Sync kapat, sadece NVIDIA da açık olsun.
nvdia1 ea fc 25.jpg

Dosya Ekleri

• ea fc 25 3.jpg
    ea fc 25 3.jpg
    114,2 KB · Görüntüleme: 3.139
  • nvdia 2 ea fc 25.jpg
    nvdia 2 ea fc 25.jpg
    109,8 KB · Görüntüleme: 2.880
Bu NVIDIA ayarlarını bir dene. Oyun içinden V-Sync kapat, sadece NVIDIA da açık olsun.Eki Görüntüle 2348332
Hızlı cevap için çok teşekkürler hocam.
Hemen ayarları uygulayıp bir maç yaptım ve duran toplarda neredeyse tamamen sorun düzeldi.
Oyun içinde ise 3-4 kere özellikle uzun toplarda top havadayken minik takılmalar oldu tabii eskiye oranla epey az.

Oyun içi ayarlarım şu şekilde, tavsiye edeceğiniz bir düzeltme olur mu?

Çözünürlük: 2K
Ekran: Kenarlıksız Pencere Modu
V-Sync: Kapalı
Dinamik Ölçeklendirme: Kapalı
Telli Saç: Kapalı
Grafik Ayarları: Ultra
Ray Tracing: Ultra

Hızlı cevap için çok teşekkürler hocam.
Hemen ayarları uygulayıp bir maç yaptım ve duran toplarda neredeyse tamamen sorun düzeldi.
Oyun içinde ise 3-4 kere özellikle uzun toplarda top havadayken minik takılmalar oldu tabii eskiye oranla epey az.

Oyun içi ayarlarım şu şekilde, tavsiye edeceğiniz bir düzeltme olur mu?

Çözünürlük: 2K.
Ekran: Kenarlıksız pencere modu.
V-Sync: Kapalı.
Dinamik ölçeklendirme: Kapalı.
Telli saç: Kapalı.
Grafik ayarları: Ultra.
Ray Tracing: Ultra.

Eğer genel olarak bir sıkıntı yoksa böyle devam edebilirsiniz, isterseniz Ray Tracing ve grafik ayarlarını biraz düşerseniz sorun tamamen ortadan kalkar muhtemelen, rica ederim. Birde Kenarlıksız pencere modunu tam ekran yaparak deneyin fark edebilir.

Eğer genel olarak bir sıkıntı yoksa böyle devam edebilirsiniz, isterseniz Ray Tracing ve grafik ayarlarını biraz düşerseniz sorun tamamen ortadan kalkar muhtemelen, rica ederim. Bir de kenarlıksız pencere modunu tam ekran yaparak deneyin fark edebilir.

Lütfen bana da yardımcı olur musun kafayı yemek üzereyim 4060 12400F işlemci ile denemediğim yöntem kalmadı her şeyi denedim takılmaları düzeltemiyorum FPS 180 ping 30 - 40 arası.

Lütfen bana da yardımcı olur musun kafayı yemek üzereyim 4060 12400F işlemci ile denemediğim yöntem kalmadı her şeyi denedim takılmaları düzeltemiyorum FPS 180 ping 30 - 40 arası.

Öncelikle ekran kartının driverin ve Windows'un güncel olduğundan emin olun. Benim yukarıda attığım gibi oyun içi ve NVIDIA setting ayarlarının resimlerini atarsanız bakabilirim. Bir de monitör kaç Hz?

Monitörüm 180 Hz ikinci monitörüm 75 Hz aşağıya latencymoon değerlerimi de bırakabiilirim isterseniz.

Hocam yukarıdaki ayarlara ek olarak, AppData/Local içerisindeki EA FC 25 klasörünü de silip deneyebilir misin?

Oyun içi diğer ayarları da paylaşır mısın rica etsem yenileme hızı kaç mesela?

Hocam yukarıdaki ayarlara ek olarak, AppData/Local içerisindeki EA FC 25 klasörünü de silip deneyebilir misin?

Orayı ben fcsetup dosyasından değiştiriyordum sürekli fakat sildiğimde şu an kenarsız pencere modunda yenileme hızı değişmiyor sanırsam.

Son düzenleme:
Monitörüm 180 Hz ikinci monitörüm 75 Hz aşağıya latencymoon değerlerimi de bırakabiilirim isterseniz.

Oyun içi diğer ayarları da paylaşır mısın rica etsem yenileme hızı kaç mesela?

Orayı ben fcsetup dosyasından değiştiriyordum sürekli fakat sildiğimde şu an kenarsız pencere modunda yenileme hızı değişmiyor sanırsam.
nvdia ayarlarını ve oyun içi ayarlarını atarsanız belki yardımcı olabilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı